Novice

Koliko stane spletna trgovina: Primerjava stroškov in funkcij

Koliko stane spletna trgovina: primerjava stroškov in funkcij

Sreda, 8. marec 2023

Koliko stane spletna trgovina?

Če razmišljate o začetku spletnega poslovanja, se vam verjetno poraja vprašanje: "Koliko stane spletna trgovina?" Odgovor na to vprašanje je odvisen od različnih dejavnikov, kot so: oblikovanje, razvoj, gostovanje, plačilni sistemi in drugi dejavniki. V tem članku bomo pogledali, kakšne so stroški pri izdelavi spletnih trgovin in kakšne funkcije lahko pričakujete v različnih cenovnih razponih.

Stroški oblikovanja in razvoja: Oblikovanje in razvoj spletnih trgovin sta ena največjih stroškov, ko se odločate, koliko stane spletna trgovina. Cene se razlikujejo glede na kakovost in kompleksnost izdelave trgovine. Enostavne spletne trgovine z manj funkcijami se lahko izdela že za nekaj sto evrov, medtem ko so cene za razvoj kompleksnejših trgovin lahko tudi nekaj deset tisoč evrov.

Gostovanje: Gostovanje spletnih trgovin je ena najpomembnejših odločitev, ki jih morate sprejeti pri zagonu svoje trgovine. Cena gostovanja se razlikuje glede na vrsto gostovanja in število obiskovalcev, ki jih pričakujete na svoje spletni strani. Deljeni strežniki so običajno najbolj priljubljena izbira, saj so cenejši, vendar ponujajo manj zmogljivosti. Na drugi strani pa so izolirani ali namenski strežniki dražji, vendar nudijo več prostora, zmogljivosti in nadzora nad spletno stranjo.

Plačilni sistemi: Plačilni sistemi so pomemben del spletnih trgovin in omogočajo, da stranke plačujejo za izdelke in storitve. Cena plačilnih sistemov se razlikuje glede na ponudnika in stopnjo integracije s spletno trgovino. Najbolj priljubljene možnosti vključujejo PayPal, Stripe, Klarna in drugi. Če želite dodatne funkcije, kot so večje stopnje varnosti ali funkcije za izvoz podatkov, boste morda morali plačati dodatne stroške. Pomembna je tudi višina provizije na posamezno plačilo in morebitni mesečni stroški.

Drugi stroški: Poleg teh stroškov lahko obstajajo tudi drugi stroški, kot so stroški za varnostne certifikate, licenčne pristojbine za uporabo določenih platform ali pa stroški za marketing in oglaševanje vaše trgovine. Ti stroški se lahko razlikujejo glede na vaše cilje in strategije.

Primerjava cen in funkcij: Ko iščete najboljše rešitve za spletno trgovino, je pomembno primerjati cene in funkcije. Najcenejša rešitev ni vedno najboljša izbira, saj lahko za nizko ceno dobite manj funkcij in manjšo zmogljivost. Na drugi strani pa lahko za visoko ceno dobite več funkcij in višjo zmogljivost, vendar to ni nujno potrebno, če vaša trgovina ne potrebuje vseh teh funkcij.

Izbira podjetja, ki bi vam izdelalo spletno trgovino, je ključnega pomena za uspešno spletno prisotnost vašega podjetja.

Tukaj je nekaj ključnih korakov, ki vam bodo pomagali izbrati pravo podjetje za vaš projekt:

1. Poiščite referenčne primere
Poiščite podjetja, ki so specializirana za izdelavo spletnih trgovin in si oglejte njihove referenčne primere. Na ta način si boste lahko ogledali njihove pretekle projekte in ocenili kakovost njihovega dela. Bodite pozorni na uporabniško izkušnjo spletnih trgovin, ki so jih ustvarili. Če so njihove trgovine intuitivne, enostavne za navigacijo in imajo odlično oblikovanje, potem so verjetno kakovostni ponudniki.

2. Preverite njihovo strokovnost
Preverite, ali so strokovnjaki na svojem področju. Poglejte, ali imajo ustrezne kvalifikacije in izkušnje za izdelavo spletnih trgovin. Preverite njihovo znanje o varnosti spletnih trgovin, plačilnih sistemih in drugih ključnih funkcijah, ki so potrebne za izdelavo uspešne spletne trgovine.

3. Poiščite podjetja, ki vam nudijo celovito storitev
Pri izbiri podjetja za izdelavo spletnih trgovin je pomembno, da izberete podjetje, ki vam ponuja celovito storitev. To pomeni, da bi morali ponujati storitve na vseh stopnjah projekta, od načrtovanja, oblikovanja, razvoja in vzdrževanja spletnih trgovin. Izberite podjetje, ki ima izkušnje z vašo panogo in lahko prilagodi svoje storitve vašim specifičnim potrebam.

4. Preverite njihovo podporo strankam
Preverite, kakšno podporo strankam ponuja podjetje. Bodite pozorni na hitrost odzivanja in način komunikacije. Podjetje, ki je na voljo za podporo in je pripravljeno sodelovati z vami skozi celoten projekt, bo bolj verjetno lahko izpolnilo vaše zahteve in zagotovilo, da bo vaša spletna trgovina delovala brezhibno.

5. Preverite CMS katerega uporabljajo za izdelavo spletne trgovine

  • Odprtokodni sistemi so lahko manj stabilni ali manj zanesljivi kot zaprto kodni sistemi, saj jih lahko veliko ljudi spreminja in dopolnjuje, kar lahko povzroči nepredvidljive napake ali nezdružljivosti.
  • Uporaba odprtokodnih sistemov lahko zahteva več znanja in izkušenj s strani uporabnikov, saj je pogosto potrebno delo z ukazno vrstico in ročno nastavljanje sistemov.
  • Zaradi odprte narave in razpoložljivosti kode lahko odprtokodni sistemi predstavljajo tudi večjo varnostno grožnjo, saj so lahko tarča avtomatiziranih zlonamernih poskusov vdorov in napadov.
  • Zaprtokodni CMS sistemi, kot je Bananadmin, gostuje na strežnikih podjetja Kabi v strogo varovanih podatkovnih centrih v Sloveniji. Ker CMS gostuje na naših strežnikih, to pomeni, da za vse nadgradnje, varnost in celotno vzdrževanje sistema skrbimo mi, v okviru gostovanja spletne strani.

Koliko stane spletna trgovina je odvisno od različnih dejavnikov, kot so oblikovanje, razvoj, gostovanje, plačilni sistemi in drugi stroški. Pomembno je, da primerjate cene in funkcije različnih možnosti, preden se odločite za najboljšo rešitev za svojo spletno trgovino.

Ne pozabite tudi na druge stroške, kot so stroški za varnostne certifikate ali stroški za oglaševanje vaše trgovine. Čeprav so stroški lahko visoki, spletna trgovina lahko prinese velike koristi in priložnosti za rast vašega podjetja.