Izdelava spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine je proces, pri katerem potrebujete izvajalca, ki ve kaj dela in razume vaše poslovanje. Zato v podjetju Kabi izdelavi spletne trgovine posvetimo veliko pozornosti, saj se zavedamo, kaj vse je potrebno narediti za dobro spletno trgovino.

Naše sodelovanje pa se ne zaključi z izdelavo spletne trgovine. Zavedamo se, da je spletna trgovina živa stvar, ki potrebuje konstantno pozornost. Zato smo vam vedno na voljo za nasvet, ideje, razgovor. Pomagamo vam tudi pri povečanju prodaje (digitalni marketing). Vedno pa smo vam na voljo za podporo ter gostovanje in vzdrževanje spletne trgovine.

Izdelava spletne trgovine je v našem podjetju sestavljena iz več procesnih faz:

Razumevanje vašega poslovanja

Razvoj dobre spletne trgovine, ki ni samo lepa, ampak tudi prodaja, je izredno zahteven proces. Na eni strani nam strategijo izdelave spletne strani narekuje trg in tehnologija, na drugi strani pa želje naših naročnikov. Razumevanje vašega poslovanja je za nas ključnega pomena, saj vam želimo izdelati kvalitetno spletno trgovino, ki ni samo tehnično dovršena, ampak je tudi zasnovana tako, da je usmerjena v prodajo.

Postavljanje ciljev

Predno se odločite za izdelavo spletne trgovine si morate postaviti in določiti cilje, katerim želite slediti, saj vam bomo mi lažje svetovali in izdelali spletno trgovino. Razmisliti je treba o načinu plačila, dostavi, zalogi, povezavi z računovodskim sistemom, povezovanju s socialnimi omrežji, prodajnimi akcijami in tako naprej. Seveda vas tudi mi na uvodnem sestanku usmerimo, vam svetujemo in potem skupaj postavimo določene cilje za izdelavo spletne trgovine.

Načrtovanje spletne trgovine

Pri načrtovanju spletne trgovine upoštevamo smernice dobre uporabniške izkušnje, priporočila tehnične optimizacije in naročnikove želje. V načrtovanje vpeljemo tudi zastavljene cilje glede povezovanja z računovodskim programom, implementacijo plačila na daljavo, dostavo in tako naprej.

Izdelava spletne trgovine

Samo izdelavo spletne trgovine razdelimo v tri faze.

 1. načrtovanje in izdelava dizajna

 2. programiranje

 3. testiranje

Za vsak korak določimo terminski načrt in ekipo, ki bo zadolžena za posamezni korak. Naročniku je dodeljena tudi oseba, s katero komunicira skozi celoten proces izdelave spletne trgovine.

Testiranje

Predno se spletna trgovina objavi v spletu, jo je potrebno dobro testirati. Znotraj ekipe vedno določimo par ljudi, ki so zadolženi, da preverijo delovanje spletne trgovine in procesov. Med najbolj pomembne procese sodijo:

 1. delovanje plačila na daljavo

 2. nakupni proces (košarica)

 3. delovanje elektronskega sporočanja med spletno trgovino in kupcem

 4. zapisovanje naročil

Preverimo pa tudi delovanje same spletne trgovine, na primer:

 1. delovanje gumbov

 2. delovanje prijave (uporabniški portal)

 3. pravilno prikazovanje izdelkov v katalogu

 4. pravilno delovanje filtrov in iskalnika

 5. uporabniška izkušnja od vstopne strani do zaključka nakupa

Prav tako v testiranje vključimo tudi naročnika.

Objava spletne trgovine

Za objavo spletne trgovine na spletu, ob predpostavki, da je spletna trgovina uspešno prestala testiranje, potrebuje domeno. Ko imate registrirano domeno, vašo spletno trgovino premaknemo iz testnega strežnika na produkcijski strežnik in jo objavimo v spletu.

Izdelujemo učinkovite spletne trgovine, ki so prilagojena branži vašega podjetja. Naše spletne trgovine so že od začetka prilagojene mobilnim napravam in niso omejene glede na število izdelkov. Poleg spletne trgovine dobite tudi urejevalnik spletne trgovine in urejevalnik izdelkov. Spletno trgovino enostavno povežamo tudi z vašim ERP sistemom.

Zakaj nam zaupati izdelavo spletne trgovine?

Izdelava spletne trgovine je proces, pri katerem potrebujete izvajalca, ki ve kaj dela in razume vaše poslovanje. Zato v podjetju Kabi izdelavi spletne trgovine posvetimo veliko pozornosti, saj se zavedamo, kaj vse je potrebno narediti za dobro spletno trgovino. Poleg tega pa naročniku nudimo celovito storitev – od načrtovanje do izdelave spletne trgovine, gostovanja in vzdrževanja spletne trgovine kot tudi digitalnega marketinga ter pospeševanje prodaje. Naša strokovna ekipa pa vam je vedno na voljo za nasvete, svetovanje glede spletne prodaje in razgovor. Za vas smo pripravili tudi nekaj zanimivih pogostih vprašanj in odgovorov v zvezi z izdelavo spletne trgovine.

Naše sodelovanje pa se ne zaključi z izdelavo spletne trgovine. Zavedamo se, da je spletna trgovina živa stvar, ki potrebuje konstantno pozornost. Zato smo vam vedno na voljo za nasvet, ideje, razgovor in pomoč.

Ker so vaši podatki izjemno pomembni, dajemo velik poudarek tudi na varnost spletne trgovine.

Kako poteka izdelava spletne trgovine?

Izdelava spletne trgovine je v našem podjetju sestavljena iz več procesnih faz: 

 1. priprava osnovne zasnove vaše nove spletne trgovine

 2. priprava odzivnega (responsive) dizajna

 3. programiranje spletne trgovine

 4. povezava med vašim računovodskim sistemom in spletno trgovino

 5. povezava s plačilnim sistemom na daljavo

 6. testiranje delovanja spletne trgovine

 7. objava spletne trgovine v spletu

Spletne trgovine

Spletne trgovine, prilagojene branži vašega podjetja, izdelujemo že več kot 25 let. Z bogatimi izkušnjami in strokovnostjo ustvarjamo spletne trgovine, ki so izdelane po meri vašega podjetja in se uvršajo visoko med rezultati na spletnih iskalnikih. Naše spletne trgovine so prilagojene mobilnim napravam, kar je posebej pomembno v današnjem času, ko se vedno več nakupov opravlja iz mobilnih naprav. Pri izdelavi spletne trgovine poskrbimo tudi za dobro uporabniško izkušnjo, ki je ena izmed najpomembnejših stvari, ki pripomore k večji realizaciji nakupa

Spletno trgovino lahko v celoti samostojno upravljate z urejevalnikom spletne trgovine. Omogoča vam, da preprosto upravljate s celotno spletno trgovino, od izdelkov, njihovih kategorij, zalog, lastnost izdelkov, naročil, do različnih vrst plačil in dostav. Spletno trgovino lahko povežemo oz. integriramo tudi vašim ERP ali računovodskim sistemom, s čimer avtomatiziramo upravljanje spletne trgovine.

Povezava med spletno trgovino in zalednimi ERP programi

Če uporabljate ERP sistem (sistem za planiranje virov podjetja oz. po angleško Enterprise resource planning) ali pa računovodski sistem, ki omogoča povezovanje s spletno trgovino, vam v procesu izdelave spletne trgovine uredimo povezavo med spletno trgovino in vašim zalednim sistemom. S povezavo z zalednim sistemom dosežemo, da se:

 • Uvažajo izdelki in kategorije izdelkov iz programa 
 • Pošiljajo naročila in podatki o kupcih v program 
 • V živo preverja zaloga izdelkov iz programa 
 • Razporejajo zaloge po poslovalnicah na podlagi pametnega algoritma 
 • Sinhronizirajo drugi podatki po želji naročnika glede na možnosti programa

To pomeni prihranke v obliki časa in posledično v stroških, saj ni potrebno vnašanje in posodabljanja artiklov v spletni trgovini, pač pa se spremembe preprosto sinhronizirajo samodejno iz vašega zalednega sistema. Ker vsa naročila in kupce vidite v vašem programu, lahko na enostaven način izdate račun in odpremite izdelke.

Podatke običajno v spletno trgovino uvažamo enkrat dnevno, po potrebi pa se lahko ta uvoz prilagodi (v živo, na nekaj ur, več dni, ...).

Imamo narejene integracije z naslednjimi ERP sistemi:

 • cBBIS
 • Vasco
 • Minimax
 • Metakocka
 • Minoa
 • Shopsy
 • Navison
 • Pantheon
 • Birokrat
 • LN
 • SOAP iCenter
 • Adopta
 • ...

Plačila s karticami in Paypal

V vašo spletno trgovino vgradimo tudi plačilni sistem. Skupaj izberemo plačilni sistem oz. ponudika, ki je za vas in vašo dejavnost najprimernejši. Trenutno imamo narejene povezave z naslednjimi plačilnimi sistemi oz. plačilnimi centri:

 • Bankart,
 • NestPay (Activa),
 • Six payments 
 • Sofort
 • LeanPay
 • Paypal
 • Braintree
 • CorvusPay
 • PayUnity
 • AllSecure

Preverite, če vaša banka omogoča katerega od naštetih sistemov. Če slučajno ne ponuja ničesar od zgoraj naštetega in imajo svoj sistem, brez skrbi, vašo spletno trgovino prilagodimo njihovemu sistemu. Za sprejem plačil pa si lahko odprte tudi Paypal račun.

 

Upravljanje s kuponi in akcijami

Vašo spletno trgovino lahko celovite upravljate s pomočjo naprednega urejevalnika spletne trgovine, ki smo ga razvili v našem podjetju. To vključuje tudi upravljanje s kuponi in akcijami, vaše spletne trgovine.

Določite lahko različne tipe kuponov, kot npr:

 • Kuponi za popust na določene izdelke
 • Kuponi za popust na skupino izdelkov
 • Kuponi za popust na vrednost naročila
 • Kuponi za vrednost naročila
 • itd.

Kupone nastavljate po meri, ali so na voljo samo za enkratno ali večkratno uporabo.


Upravljanje z akcijami

V vaši spletni trgovini lahko upravljate tudi s posameznimi akcijami:

 • Akcije na izdelku
 • Akcije na skupini izdelkov
 • Časovne akcije - določite akcije za točno določeno časovno obdobje


Napredni popusti

Modul za popuste v spletni trgovini lahko nadgradimo tudi s sistemoma: 


Cross-sell

Cross-sell sistem je, ko nastavite kombinacijo popusta za dva ali več izdelkov. V praksi to pomeni, da ko je kupec na spletni trgovini doda izdelek v košarico, mu sistem ponudi še drug izdelek. Če se kupec odloči za oba izdelka, prejme popust, ki ga določite v administraciji spletne trgovine.

Up-sell

Up-sell je sistem, ko uporabnika spodbudimo, da opravi nakup za večji znesek in v tem primeru prejme popust, ki ga določite v administraciji spletne trgovine.

Obveščanje in dostavne službe

Obveščajte stranke o statusu njihove pošiljke in s tem dodatno izboljšate uporabniško izkušnjo vaše spletne trgovine. V administraciji spletne trgovine lahko nastavite različne statuse naročil za katere se lahko nastavi samodejno obveščanje strank ob spremembi statusa. Tako lahko nastavite na primer:

 • pripravljeno
 • poslano
 • zaključeno
 • stornirano

Za vsak status se lahko nastavi, da stranka prejme različno obvestilo glede na status naročila.

Večina dostavnih služb tudi že omogoča obveščanje strank o prevzetih paketih, spremni številki in dostavi. Obstaja tudi možnost povezave spletne trgovine z dostavno službo in s tem omogočite izmenjavo podatkov o stranki in paketu.

Prilagojena mobilnim napravam

Zaradi vse večjega obiska spletnih trgovin iz pametnih telefonov in tablic je odzivna spletna trgovina zelo pomemba, če ne že kar obvezna. Z izdelavo odzivne spletne trgovine si lahko povečate prednost pred konkurenco, vašim strankam pa zagotovite dobro uporabniško izkušnjo, ne glede na to na kateri napravi obiščejo vašo spletno trgovino.

Pri izdelavi spletne trgovine poskrbimo, da je spletna trgovina prilagojena za mobilne naprave oz. je narejen odzivni (ang. responsive) dizajn. Odzivni dizajn pomeni, da se spletna trgovina prilagaja glede na velikost zaslona, na katerem uporabnik gleda spletno stran.

Gostovanje spletne trgovine

Eden ključnih elementov izdelave spletne trgovine je gostovanje spletne trgovine. Gostovanje spletne trgovine uredimo mi. Vaša spletna trgovina gostuje na naših lastnih strežnikih v Sloveniji. Vsi podatki so ustrezno arhivirani in zaščiteni v strogo varovanih podatkovnih centrih zaradi česar ste lahko brez skrbi. Poleg tega je konfiguracija strežnika na katerem gostuje vaša spletna trgovina prilagojena za spletne trgovine, s čimer zagotavljamo optimalno delovanje vaše spletne trgovine.

V ceno gostovanja spletne trgovine spadajo tudi redne posodobitve administracije in vzdrževanje spletne trgovine ter pomoč uporabikom.

Varnost spletne trgovine

V Kabiju se že vsa leta poslovanja ukvarjamo z varnostjo na spletu, zato je varnost eden ključnih dejavnikov tudi pri izdelavi spletne trgovine.

Spletni kriminal in kraja podatkov se je v zadnjih letih izjemno razširila. Še posebej ranljive so spletne trgovine, ki so narejene na odprtokodnih sistemih in niso redno posodobljeni. Z raznimi ne preverjenimi vtičniki se lahko hitro ustvarijo “skrita zadnja vrata” skozi katera hackerji dostopajo do vaše spletne trgovine in vaših podatkov in podatov strank. To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj smo se v Kabiju odločili za izdelavo lastne platforme za spletno trgovino, ki omogoča popolno upravljanje spletne trgovine.

Vaše podatke dnevno arhiviramo s čimer poskrbimo za varnostne kopije spletne trgovine. Poleg tega poskrbimo, da ima vaša spletna trgovina SSL certifikat, ki skrbi za kriptirano povezavo med spletno trgovino in strežniki. Brez dodatni stroškov poskrbimo za nadgradnje sistema in posodobitve, tako, da vam ni potrebno skrbeti ali je nadgradnja narejena ali ne. Edino stvar, o kateri morate razmišljati je, kako poskrbeti za čim večjo prodajo. Pri tem pa vam lahko pomagamo tudi mi.

Cena izdelave spletne trgovine

Cena izdelave spletne trgovine je različna od projekta do projekta. Nanjo vpliva vrsto dejavnikov, kot npr.:

Čas izdelave spletne trgovine

Koliko časa traja izdelave spletne trgovine?

Čas izdelave spletne trgovine je odvisen od zahtevnosti dizajna spletne trgovine in od želenih funkcionalnosti.

Tipske spletne trgovine oz. template spletne trgovine so spletne trgovine, ki so že pred pripravljene za uporabo. To pomeni, da je oblika in funkcionalnost strani že pripravljena, seveda pa se jo lahko še prilagodi glede na naročnikove želje. Izdelava tipske spletne trgovine je bistveno hitrejša in jo lahko naredimo že v nekaj tednih.

Izdelava unikatne spletne trgovine pa po navadi traja več časa. Točen čas je odvisen od enakih dejavnikov, ki veljajo za ceno spletne trgovine:

 • Zahtevnost dizajna
 • Želene funkcionalnosti
 • Integracija z ERP sistemom
 • Načini plačila / obročno odplačevanje
 • Število jezikovnih različic
 • Itd.

Vzdrževanje spletne trgovine

Poleg izdelave spletne trgovine našim strankam nudimo strokovno in kvalitetno vzdrževanje spletne trgovine. Vzdrževanje spletne trgovine pomeni redno spremljanje delovanja spletne trgovine in v primeru težav, odpravljanje le-teh. Vzdrževanje spletne trgovine lahko razdelimo na več segmentov in sicer:

1. Varnost sistema
2. Hitrost sistema
3. Nadgradnja funkcionalnosti sistema
4. Pomoč v primeru težav s tretjimi sistemi - ERP sistemi, računovodskimi sistem, plačilnimi centri, itd.

Poleg zgoraj naštetega imate v vzdrževanju spletne trgovine vključen tudi skrbnika spletne trgovine, ki vam je na voljo za vsa vprašanja, informacije in pomoč.

Redno vzdrževanje je pomembno za dobro spletno trgovino
Redno vzdrževanje je pomembno za dobro spletno trgovino

Pogosta vprašanja z izdelavo spletne trgovine

Optimizacija spletne trgovine

Optimizacija spletne trgovine je tesno povezana s SEO optimizacijo spletne strani. Optimizacija spletne trgovine in optimizacija spletne strani sta procesa, katere osnovni namen je povečati vidljivost na strani rezultatov iskanja spletne iskalnika. Proces pri spletni trgovini se malenkost razlikuje, predvsem v pripravi vsebine, saj je namen iskanja kupcev drugačen, kot uporabnikov, ki iščejo določene informacije. 

Organski promet predstavlja kar četrtino prodaje spletnih trgovin, zato nikakor ne smete zanemariti optimizacijo spletne trgovine.

banner-podstrani/spletna-stran-vila-portorof.png banner-podstrani/spletna-trgovina-span.png

Zaupajte izdelavo spletne strani strokovnjakom

Začnimo projekt Pokliči

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov.. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, varnosti...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje...). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo...) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brkljalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.

Za informacije o zmožnostih posameznih brskjalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Piškotki na strani www.kabi.info

Ime piškotka Domena Trajanje / veljavnost
*frontend session cookie* www.kabi.info Trajanje seje
PHPSESSID www.kabi.info Trajanje seje
bcms_cookie_accepted www.kabi.info 3560 dni
bcms_cookie_declined    
viewed_ads www.kabi.info 356 dni

_pk_ref
_pk_cvar
_pk_id
_pk_ses
_pk_hsr
piwik_ignore

Matomo / Piwik 20 minut - 1 leto
__utma Google Analytics 30 sekund - 2 leti

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.