Novice

Wordpess ali Kabi CMS

Wordpess ali Kabi CMS

Torek, 19. maj 2020
Posodobljeno: Torek, 7. marec 2023

Zdaj, ko ste se odločili, da je čas, da svoje podjetje popeljete na naslednjo raven in se predstavite tudi na spletu, kako naprej? Izdelava spletne strani zahteva kar nekaj načrtovanja in odločanja. Ena glavnih odločitev je, ali boste svojo spletno stran izdelali po vaših željah in prilagojeno vašemu podjetju, ali pa boste uporabili že pripravljeno platformo, kot je Wordpress. Mnogo podjetji v začetku preizkusi Wordpress, saj jim omogoča, da spletno mesto izdelajo sami brez potrebnega znanja o programski kodi. Veliko podjetji, ki se je odločilo za izdelavo spletne strani na platformi Wordpress, je kot glavni razlog navedlo nizke stroške izdelave. Pa je temu res tako? 

Za vas smo pripravili primerjavo med Wordpress CMS in Kabi CMS, odločitev pa prepuščamo vam.

Wordpress

Glavna prednost pri platformi Wordpress, je hitra in enostavna inštalacija. Inštalira oz. namesti jo lahko vsak, brez potrebnega tehničnega znanja v manj kot petih minutah. Nabor dizajnov, oz. Wordpress tem je ogromen, zato ni potrebe po oblikovalcu. Enostavno kupite temo, v naprej imate že pripravljen dizajn, temo inštalirate in že imate funkcionalno spletno stran. Postavitev vsebine, postavitev slik in funkcionalnost so narejene po meri teme oz. dizajna. Za dodatne funkcionalnosti lahko uporabite brezplačne ali plačljive vtičnike. Vtičnike izdelujejo podjetja ali posamezniki, v večini primerov so tudi odprtokodni, kar pomeni, da ima širša javnost dostop in vpogled v kodo. Tudi platforma Wordpress je odprtokodna in je tako koda dostopna širši javnosti. Ravno zaradi izpostavljenosti kode in popularnosti platforme Wordpress, prihaja do vdorov v spletne stran. S povečanim tveganjem vdorov pa se izpostavlja podjetje oz. lastnik spletne strani in obiskovalci te spletne strani. A o varnosti spletnih strani ob kakšni drugi priložnosti.

Poglejmo si nekatere prednosti in slabosti Wordpress platforme:

  • + Začetni stroški so nižji
  • + Prilagojeno mobilnim napravam
  • + Velik nabor že pripravljenih dizajnov
  • + Ogromna izbira vtičnikov
  • + Funkcionalnosti lahko vklapljate ali izklapljate sami
  • + Popularnost in razširjenost platforme
  • - Varnost
  • - Hitrost
  • - Velik strošek gostovanja
  • - Višji strošek razvoja rešitev po meri
  • - Obvezno mesečno varnostno posodabljanje

Kljub temu, da je WordPress ena izmed najbolj priljubljenih platform za ustvarjanje spletnih strani, ima nekaj slabosti, ki jih je treba upoštevati:

  1. Varnost: Ker je WordPress tako priljubljen, je tudi tarča številnih spletnih napadov. Če se ne posodablja redno, lahko pride do vdora in izgube podatkov.

  2. Hitrost: WordPress je lahko precej počasen, če se ne uporabljajo dobre prakse za izboljšanje hitrosti strani, kot so optimizacija slik in uporaba predpomnilnika.

  3. Odvisnost od vtičnikov: Ker WordPress ponuja veliko funkcionalnosti prek vtičnikov, lahko postane odvisen od njih. To lahko povzroči težave pri posodobitvah in združljivosti.

  4. Težko upravljanje večjih spletnih mest: Čeprav je WordPress v osnovi zasnovan za manjša spletna mesta, lahko postane težko upravljati velika spletna mesta z veliko vsebino in obiskovalci.

  5. Omejene prilagoditve: WordPress temelji na predloge, zato lahko postane omejujoč za napredne uporabnike, ki želijo možnost globljega prilagajanja kode.

Wordpress urejanje vsebine
Wordpress urejanje vsebine

Kabi CMS

Pri podjetju Kabi d.o.o. smo razvili vmesnik za urejanje vsebin na spletni strani, ki je plod lastnega znanja in več kot petindvajset letnih izkušnjah. Kaj pa sploh je CMS? CMS je Content managment system ali vmesnik za urejanje spletnih vsebin. CMS narejen po meri vam omogoča večjo prilagodljivost potrebam vašega podjetja in vašim željam.

Veliko damo tudi na varnost in zaščito spletnih strani pred nepooblaščenimi vdori. Zavedamo se, da je varnost naših strank in varnost podatkov ključnega pomena. Izguba podatkov lahko vašemu podjetju prinese ogromne nepotrebne stroške. Ravno zato vse naše rešitve vsebujejo brezplačne redne nadgradnje in izboljšave na področju varnosti. Kabi CMS gostuje izključno na naših lastnih strežnikih, v strogo varovanih podatkovnih centrih v Sloveniji. Za nadgradnjo in varnost strežnikov prav tako skrbimo mi v okviru gostovanja vaše spletne strani.

Urejanje vsebine Kabi CMS
Urejanje vsebine Kabi CMS

Zakaj bi izbrali Kabi CMS?

Predvsem zato, kot smo že omenili, se sistem lahko povsem prilagodi potrebam vašega podjetja in vašim željam. Kar pa ne pomeni, da Kabi CMS ni primeren tudi za tista podjetja, ki iščejo enostavno rešitev ali spletno stran. Ravno nasprotno, pri podjetju Kabi d.o.o. postavljamo tudi enostavne spletne strani. Sama hitrost postavitve spletne strani pa je seveda odvisna tudi od zahtevnosti. Enostavne spletne strani lahko postavimo v parih dneh, bolj zahtevne pa potrebujejo več programerskega časa.

Prednosti in slabosti Kabi CMS

  • + Razvoj rešitev po meri
  • + Varnost
  • + Hitrost
  • + Lastne razvite rešitve
  • + Enostavna onsite optimizacija
  • + Napredno urejanje vsebine
  • + Prilagojeno mobilnim napravam
  • + Brezplačno samodejno posodbaljanje sistema
  • - Višji začetni stroški (večinoma je to izjema in ne pravilo)
  • - Dodatnih funkcionalnosti ne morete vklapljati sami