SMS marketing

Kabi SMS

Pošiljanje SMS sporočil strankam je izredno zanesljiv in prodajno uspešen kanal. Poleg tega je tudi cenovno ugoden, v primerjavi z drugimi oblikami oglaševanja. Poleg marketinških aktivnosti pa lahko preko SMS sporočil tudi obveščate svoje stranke o dostavi, naročanju na termine in podobno.

Obveščajte ali prodajajte svojim strankam preko enostavnega in zanesljivega kanala – pošiljanja SMS sporočil.

SMS Marketing

Redko kdo v Sloveniji še nima svojega mobilnega telefona. Doseg reklamne kampanje preko pošiljanja sporočil SMS je ravno zato ogromen. Reklamna sporočila bodo dosegla vašega rednega kupca neposredno. Z vključitvijo povezave na vašo spletno stran, trgovino ali produkt, pa boste pridobili dodaten spletni promet in povečali konverzije. SMS sporočanje vam omogoča pripravo kratkega a vsebinsko zanimivega sporočila za vaše obstoječe ali potencialne stranke.

Za koga je primerno pošiljanje SMS sporočil:

  • Spletne trgovine – za promocijo svojih prodajnih akcij, za obveščanje o statusu naročil
  • Nepremičninske agencije – za obveščanje strank pred ogledom ali sestankom
  • Spletne strani - na katerih je možnost različnih rezervacij
  • Potovalne agencije – za obveščanje o spremembah, podajanje pomembnih informacij o njihovem potovanju
  • Zdravstvene ustanove – za obveščanje o naročenih terminih, opominjanje na naročene termine, spremembe terminov
  • Lepotni studiji – za obveščanje o naročenih terminih, opominjanje na naročene termine, spremembe terminov

Visoka stopnja odprtosti (open rate)

Statistike kažejo, da 90% vseh uporabnikov prebere SMS v prvih treh minutah od prejema. To pomeni, da vaš SMS ne bo ostal neopažen in bo vaše sporočilo doseglo uporabnika. Zaradi visoke stopnje odprtosti (open rate) je oglaševanje preko SMS sporočil stroškovno ugoden prodajni kanal, saj je na eni strani ugodna cena za poslan SMS, na drugi strani pa visoka stopnja odprtosti. Pozorni moramo biti le, da tega ne zlorabljamo in pošiljamo reklamna SMS sporočila ob neprimernih urah ali dnevih. Le kdo si želi izkoristiti kupon za 20% popust v nedeljo ob dveh popoldan?

Platforma za pošiljanje SMS sporočil

Že obstoječo platformo E-poštar, ki je bila prvotno namenjena pošiljanju e-mail marketingu, smo nadgradili in podprli tudi pošiljanje kratkih SMS sporočil. SMS sporočanje lahko tudi avtomatiziramo. Na primer, da pošljete iz sistema samodejno SMS sporočilo za rojstni dan stranke. Ali pa stranko morda opomnite, da ima termin za ogled nepremičnine. Kratka SMS sporočila lahko pošiljate individualno ali pa izbrani skupini kontaktov. Tudi kreiranje in pošiljanje SMS sporočila je izredno enostavno. Preko vmesnika vpišete besedilo, določite prejemnike, izberete pošiljatelja in pritisnete pošlji.

Povezljivost s CRM sistemom

Orodje za SMS marketing je v celoti integrirano tudi v Kabi CRM rešitev. Redna komunikacija s strankami je ključnega pomena, da ostanete v stiku s stranko. S pomočjo SMS-a lahko stranko obvestimo o novem produktu, storitvi, o rešitvi njenih težav, o prevzemu izdelka, o opravljenem servisu, o rezerviranem terminu, itd.