Novice

Kako lahko CRM sistem pomaga vašemu podjetju?

Kako lahko CRM sistem pomaga vašemu podjetju?

Četrtek, 28. april 2022
Posodobljeno: Petek, 10. marec 2023

CRM je sistem, ki vam pomaga pri učinkovitejšem upravljanju strank in podjetja. Cilj uporabe CRM sistema v podjetju je izboljšanje odnosov s strankami za povečanje uspešnosti podjetja. Za vsako podjetje je uporaba CRM sistema v današnjem času nuja, saj se vsakodnevno srečujemo z mnogimi informacijami, ki jih je brez CRM-ja nemogoče kvalitetno obdelati. Poleg tega se podjetja, ki ne uporabljajo CRM sistema, srečujejo s številnimi organizacijskimi težavami, saj nimajo nadzora nad tem, kdo kaj dela, ali je bila poslana ponudba stranki, ali je bila rešena reklamacija stranke, itd.

V kolikor še niste prepričani, ali je čas za implementacijo CRM sistema v vaše podjetje, preverite na tej povezavi.

Za vas smo pripravili seznam kako lahko CRM sistem pomaga vašemu podjetju:

1. Izboljša rezultate v prodaji, podpori in projektnem vodenju

Implementacija CRM sistema v vsakodnevno poslovanje ima neposredne pozitivne učinke v prodaji, podpori in projektnem vodenju.

2. Prepoznavanje in kategorizacija sledi / povpraševanj

CRM sistem vam pomaga pri prepoznavanju in kategorizacij sledi / povpraševanj, ki jih prejmete iz različnih kanalov. Poleg tega vam omogoča, da hitro dodate novo sled / povpraševanje v sistem. Na ta način bodo lahko vaši prodajalci postavili prioritete in izluščili kvalificirana povpraševanja od nekvalificiranih.

3. Poveča življenjsko vrednost stranke

S tem, ko so vsi podatki stranke na enem mestu, imate celovit pregled nad stranko, kar vam pomaga pri sprejemanju boljših odločitev in prepoznavanju priložnosti. Prav tako boste izboljšali odnos s stranko. Boljši odnos s stranko pa vodi v ponavljajoče se nakupe / naročila, itd.

4. Izboljšajte podporo strank

V današnjem času stranke pričakujejo hitro in učinkovito podporo. Z uporabo CRM sistema boste lahko strankam nudili visokokakovostno podporo, ki jo stranke želijo. Ker imate podatke na enem mestu, boste videli, kdaj ste bili nazadnje v kontaktu s stranko, katera so njena zadnja naročila, itd. Vsi ti podatki vam bodo v pomoč pri izboljšanju podpore in s tem boljše uporabniške izkušnje vaših strank.

5. Izboljšajte vaše izdelke in storitve

Dober CRM omogoča zbiranje informacij iz različnih virov, ki so povezani z vašim podjetjem. Vse te informacije lahko uporabite za izboljšanje vaših izdelkov in storitev. Prav tako pa lahko identificirate morebitne težave, ki jih lahko odpravite predno to zaznajo vaše stranke.

6. Bodite pripravljeni na vse izzive

CRM v oblaku omogoča delo od kjerkoli in kadarkoli. To pomeni, da lahko vaša ekipa uspešno sodeluje, komunicira, opravlja vsakodnevne naloge in projekte, ne glede na lokacijo. Ne glede na zunanje dejavnike se bo vaše podjetje s pomočjo CRM sistema razvijalo in se lažje soočalo z vsemi izzivi, s katerimi se srečujete.

Kaj vam omogoča CRM rešitev v oblaku?

Sodobni CRM sistemi se nahajajo v oblaku. To pomeni, da ne potrebujete strojne (strežniške) opreme na vaši lokaciji, kjer je naložen CRM sistem.

Glavne prednoste CRM rešitve v oblaku so:

  • Fleksibilno delovno mesto – delo od kjerkoli
  • Zmanjšanje stroškov
  • Enostavnejše nadgradnje sistema ​​​​​​

Fleksibilno delovno mesto

CRM sistem v oblaku, kot npr. Kabi CRM sistem, omogoča uporabnikom, da lahko od kjerkoli in kadarkoli dostopajo do CRM sistema, ne glede na napravo, ki jo uporabljajo. To pomeni, da lahko vaši prodajniki / komercialisti pregledujejo vse pomembne podatke kar v živo na terenu. Iste informacije so na voljo tudi oddelku podpora, ki jih uporabi za reševanje zahtevkov strank.

Zmanjševanje stroškov

Uporaba CRM sistema v oblaku je stroškovno bistveno bolj učinkovita od rešitev, ki jih imate inštalirane lokalno na vašem računalniku ali strežniku. Ker je sistem v oblaku ne potrebujete strežnika, programske opreme za delovanje strežnika in vzdrževanje le-tega. Poleg tega za delovanje sistema ne potrebujete inštalacije programa, saj program v oblaku deluje takoj, brez nameščanja. Na ta način se izognete vsem stroškom, ki so povezani z nakupom, vzdrževanjem in najemom delovne sile, ki bi za to skrbela.

Stroški se prilagajajo obsegu vašega poslovanja in se povečujejo oz. zmanjšujejo v skladu s potrebami vašega podjetja. Kabi CRM vam omogoča celovit nadzor nad stroški, saj plačujete samo za storitve, ki jih dejansko uporabljate.

Enostavnejše nadgradnje sistema

Nadgradnje CRM sistema so pri CRM sistemu v oblaku enostavne in samodejne, kar pomeni, da jih uporabnik ne potrebuje delati sam. Poleg tega je enostavnejši tudi razvoj novih funkcionalnosti.

Uporaba CRM sistema ima številne pozitivne učinke na poslovanje podjetja. Prej ko ugotovite, da je uporaba CRM sistema nuja, prej boste lahko začeli izboljševati vaše rezultate. Če ne veste, kako začeti, si preberite članek kako je videti uspešna implementacija CRM sistema v podjetje.

Začnite digitalno preobrazbo podjetja še danes s CRM sistemom Kabi.