Novice

Kdaj je čas za implementacijo CRM sistema v vašem podjetju?

Kdaj je čas za implementacijo CRM sistema v vaše podjetje?

Ponedeljek, 7. marec 2022
Posodobljeno: Petek, 10. marec 2023

CRM (customer relationship management) je sistem oziroma program, ki vam pomaga pri upravljanju odnosov s strankami. Glavni namen CRM sistema je digitalizacija in optimizacija poslovanja, kar prinaša podjetju večjo preglednost in boljše odločanje.

Težava, s katero se sreča veliko podjetij pri implementaciji CRM-ja, je kompleksnost uporabe. Tukaj imamo v mislih uporabo velikih CRM sistemov, ki terjajo veliko časa za implementacijo (izobraževanje zaposlenih), poleg tega pa je to velika finančna investicija za vsako podjetje. To je tudi razlog, zakaj podjetja odlašajo z implementacijo CRM sistema.

Z odlašanjem implementacije imajo podjetja velik oportunitetni strošek, saj potencialno izgubljajo veliko strank, ki bi jih pridobili s pomočjo uporabe CRM sistema.

Velikokrat imajo podjetja težavo z identifikacijo, kdaj je pravi čas za uporabo / implementacijo CRM sistema. Za lažjo odločitev smo za vas pripravili seznam, ki vam bo pomagal prepoznati signale, da je čas za uporabo CRM sistema.

Če se srečujete s težavami pri implementaciji CRM sistema smo za vas pripravili primer uspešne implementacije v eni izmed preteklih objav.

V primeru, da se s CRM-jem srečujete prvič, pa vas vabimo, da si definicijo preberete na povezavi spodaj:

Kritični podatki se izgubljajo/ ali pa jih ne znate izkoristiti

Grajenje dolgoročnih uspešnih odnosov s strankami je več kot le to, da poznate njihovo ime in telefonsko številko. Pri vsaki stranki morate vedeti, kaj je ta kupila, kdaj ste imeli z njo zadnjo interakcijo, ali je v preteklosti imela težave, itd. Vseh teh podatkov pa si ni mogoče zapomniti, podatki v Excelih in ostalih deljenih dokumentih pa lahko hitro postanejo nepregledni.

CRM vam olajša shranjevanje vseh pomembnih informacij, ponudb, prodaj, podpor, komunikacij, itd. v enem samem centralnem sistemu, ki je za nameček dostopen od kjerkoli. Poleg tega lahko na podlagi vseh informacij ter opravljenih analizah optimizirate vaše procese in sprejmete boljše odločitve.

Zaposleni so obremenjeni z nepomembnimi nalogami

Če vaši zaposleni porabijo preveč časa za telefonske klice, pisanje mailov, preverjanje prodaje, pregled pogodb, je čas za implementacijo CRM sistema. Veliko od teh procesov je lahko avtomatiziranih in jih je enostavneje spremljati čez CRM, ker se vsi podatki nahajajo v enem sistemu.

Podpora uporabnikom ni proaktivna

Z večanjem dostopnosti podatkov se lahko s pomočjo uporabe CRM-ja izognete marsikateri podpori, saj se določene stvari s produktom ali storitvijo rešijo še predno vas na to opozori stranka. Tak način podpore imenujemo proaktivna podpora. Proaktivna podpora močno pripomore k boljšem poslovanju, kar se najprej odraža pri zadovoljstvu strank.

Slaba dostopnost informacij

V majhnih ekipah, ki so sestavljene iz dveh ali treh članov, sta ponavadi pretok in dostopnost informacij izjemno velika. Z večanjem števila članov / zaposlenih pa hitro pridemo do težave z dostopnostjo informacij. Najenostavneje se to vidi pri sodelovanju oddelkov, kot npr. pri tržnikih in prodajalcih. V kolikor tržnik ne dostavi vseh potrebnih informacij v zvezi s sledjo (potencialno stranko), potem ima prodajalec težavo že pri pripravi prodajne strategije, ki vpliva na končno prodajno uspešnost.

Pomanjkanje osebnega pristopa v odnosu s stranko

Majhno število strank lahko enostavno upravljate, saj večino stvari veste na pamet. S takšnimi strankami ste vzpostavili tudi bolj osebne odnose. Z rastjo števila strank se zmanjšuje t.i. osebni pristop v odnosu s stranko.

Zavedati se je potrebno, da imajo stranke rade, da jih poznate in da jim znate pravilno svetovati. Vse pomembne informacije za uspešen odnos pa se nahajajo v CRM sistemu. CRM ni samo sistem, ki centralizira vse podatke o stranki, ampak je dragocen vir informacij, ki vam pomaga pri vzpostavitvi boljših / trdnejših odnosov s posamezno stranko.

Vaše podjetje ima težave z rastjo

Imate načrt za prihodnost? Ali ste sposobni kvalitetno obdelati vsako povpraševanje? Ali so vaši prodajalci kontaktirali vsako stranko, ki je oddala svoje povpraševanje?

Če mislite, da vaši ustaljeni procesi in delovne navade ne pripomorejo k rasti podjetja, potem je čas za implementacijo CRM-ja.

Pravi CRM vam mora omogočati, da vaše trenutne poslovne procese digitalizirate, kar vam omogoča rast podjetja.

Uspešna podjetja se od manj uspešnih razlikujejo po uporabi CRM-ja.

Zaključne misli

Že veste, kdaj je pravi čas za implementacijo CRM sistema? V Kabiju menimo, da je bil čas za implementacijo CRM sistema že včeraj. Vendar brez skrbi, v kolikor tega še niste naredili, je sedaj pravi čas, da se za to odločite. Uporaba CRM sistema bo vnesla preglednost nad poslovanjem podjetja in olajšala marsikatero stresno situacijo.

Kabi CRM je prilagodljiva CRM rešitev za vsako podjetje, ne glede na velikost ali branžo, v kateri posluje. Če ste v fazi iskanja prave CRM rešitve in implementacije le-te, stopite v kontakt z našimi svetovalci, ki vam z veseljem svetujejo, kako uspešno implementirati CRM sistem v vaše podjetje.