Novice

Integracija KPI v CRM sistem

Integracija KPI v CRM sistem

Za izboljšanje prodajne uspešnosti

Ponedeljek, 8. januar 2024

Prodaja je ena najpomembnejših dejavnosti vsakega podjetja. Uspešna podjetja za prodajo uporabljajo CRM sisteme, saj z njihovo pomočjo lažje sledijo vsaki posamezni prodaji in posameznim kupcem. Najuspešnejša podjetja pa v CRM sisteme za prodajo integrirajo KPI - ključne kazalnike uspešnosti, ki so temelj merjenja uspešnosti.

V tem članku bomo predstavili možne integracije KPI-je v CRM sistem na primeru Kabi CRM sistema Prodaja in kako lahko povečate prodajno uspešnost vašega podjetja.

Celovito upravljanje informacij o strankah – 360

Temelj vsake uspešne prodajne strategije je poglobljeno razumevanje interakcije s posameznimi strankami. Kabi CRM Prodaja omogoča 360-stopinjski pogled na posamezno stranko in s tem imamo v mislih posamezne interakcije. Te podatki so v veliko pomoč prodajalcem, saj na enem mestu vidijo vse informacije o stranki, vključno s sporočili (e-maili), ponudbami, dogovori, pogodbami in osnovnimi informacijami. S temi informacijami se enostavneje zgradijo tesnejši oz. boljši odnosi s strankami. Prav tako pa je tak celovit pogled ključen za določanje in sledenje KPI-jem povezanih z:

  • Angažiranostjo strank,
  • Zadovoljstvom z izdelki / storitvami,
  • Novimi vs. vračajočimi / stalnimi strankami.

Optimizacija prodajnega procesa

Kabi CRM Prodaja se odlikuje v upravljanju in optimizaciji prodajnega procesa. Nudi jasen pregled vseh interakcij s stranko, od prvega stika s stranko, do zaključka posla / prodaje in celo med poprodajnimi aktivnostmi. Prodajne ekipe lahko enostavno sledijo novim priložnostim, tekočim pogajanjem in tako uspešnim, kot tudi neuspešnim prodajam. Integracija KPI v ta proces omogoča ekipam merjenje in izboljšanje učinkovitosti vsake posamezne faze prodaje. S tem si boste zagotovili, da nobena priložnost ni spregledana, hkrati pa optimizirate celoten prodajni proces.

Pri optimizaciji prodajnega procesa so ključni KPI:

  • Št. povpraševanj,
  • Končna uspešnost,
  • Uspešnost posameznih korakov prodaje.

Koledar aktivnosti

Učinkovito upravljanje prodaje zahteva skrbno načrtovanje in sledenje prodajnim aktivnostim. Koledar znotraj CRM sistema nudi celovit pregled nad urnikom aktivnosti prodajne ekipe, vključno z različnimi vrstami aktivnostmi, ki so razporejene po urah in dnevih. CRM koledar se lahko enostavno poveže z zunanjim koledarjem, kot sta npr. Google ali Outlook koledar. Sistem opomnikov omogoča, da nobena naloga ni prezrta.

Število aktivnosti in nadaljnjih korakov v prodaji sta odlična podlaga za določanje KPI-jev s čimer lahko prodajne ekipe bolje upravljajo svoj čas in se osredotočijo naloge, ki jim prinašajo večjo vrednost oz. razliko v ceni.

Statistika prodajne uspešnosti

Ena najmočnejših funkcij Kabi CRM Prodaja je modul statistike prodajne uspešnosti. To orodje nudi podrobne vpoglede v celoten prodajni proces, od prejetih povpraševanj, do zaključenih poslov. Prodajne ekipe lahko sledijo številu povpraševanj, tekočim poizvedbam in razmerju med uspešnimi in neuspešnimi posli. Statistika je zelo prilagodljiva, kar pomeni, da lahko s pomočjo filtra ustvarite unikatne statistike, ki so prilagojene vašim zahtevam. Te statistike na nek način prikazujejo ključne KPI-je s katerimi hitro pridobite vpogled v prodajno uspešnost vaše ekipe.

Zelo pomembna funkcionalnost CRM-ja je, da v kolikor v statistiki ni ključnih KPI-jev, da se le ti lahko dodajo. To je izjemno učinkovit način, da podjetja izboljšajo svojo prodajno strategijo.

CRM z integriranimi KPI-ji povečujejo prodajno uspešnost
CRM z integriranimi KPI-ji povečujejo prodajno uspešnost

Integracija CRM sistema s spletno stranjo

Ena izmed neprecenljivih lastnosti CRM sistema je integracija CRM-ja s spletno stranjo. V Kabiju smo CRM sistem Prodaja v celoti integrirali v Kabi spletne strani, ki so že v osnovni v celoti kompatibilne s Kabi CRM sistemom. Prav tako pa se lahko enostavno povežejo s spletnimi stranmi na ostalih platformah preko pred pripravljenih API-jev.

Ta povezava pomeni, da je vsaka sled (izpolnjen obrazec s spletne strani) avtomatsko prenešena v CRM kot sled. V CRM-ju lahko merite KPI, kot npr. spletne konverzije.

Integracija e-pošte

Učinkovita komunikacija je ključna za prodajo. Zato je v Kabi CRM funkcija, ki omogoča integracijo e-pošte s CRM sistemom. Ključno e-pošto za komunikacijo s stranko lahko enostavno posredujete v CRM in ta e-pošta se pretvori v novo aktivnost ali nalogo ali pa ostane kot e-poštno sporočilo. Prodajalci lahko ustvarijo različne naslove za specifične aktivnosti, s čimer zagotovijo, da je najpomembnejša komunikacija zabeležena na pravem koraku prodaje.

To funkcijo lahko enostavno povežete s KPI-jem odzivni čas za posamezni zahtevek ali celo odzivni čas znotraj posameznega zahtevka.

Sistem ponudb znotraj CRM sistema

Sistem ponudb znotraj Kabi CRM Prodaja je koristna funkcionalnost za hitro ustvarjanje ponudb. Prodajalci lahko znotraj CRM sistema ustvarijo, pošljejo in kasneje sledijo posameznim ponudbam. Vidnost ponudb v CRM sistemu poenostavlja prodajni proces in omogoča enostavnejše vrednotenje posamezne prodaje.

Sistem ponudb lahko povežete tudi s ključnimi kazalniki uspeha – KPI, kot so:

  • Št. poslanih ponudb,
  • Odzivni čas,
  • Stopnja sprejetih ponudb.

Zaključek

Integracija ključnih kazalnikov uspeha - KPI v CRM sisteme, kot je Kabi CRM Prodaja, preoblikuje način delovanja prodajnih ekip. Omogoča jim sledenje enostavnejših metrik, kot je število povpraševanj, uspešnost, št. poslanih ponudb do zahtevnejših kot je merjenje odzivnega časa, odstotek novih in vračajočih strank, zadovoljstvo, itd.

Z izkoriščanjem celotne funkcionalnosti Kabi CRM Prodaja lahko podjetja zagotovijo, da so njihove prodajne strategije podatkovno vodene, osredotočene na stranke in usklajene z njihovimi poslovnimi cilji.

V današnjem konkurenčnem trgu integracija KPI v CRM sistem ni le možnost, ki bi jo morda izkoristili, ampak je izjemno pomembna za vaš prodajni uspeh. Kabi CRM Prodaja nudi vsa potrebna orodja, ki jih potrebujete za dosego tega uspeha, s čimer je to tisto orodje, ki ga potrebujete.