Novice

Sistem za ponudbe

Sistem za ponudbe

Četrtek, 29. december 2022

Za konec leta smo v Kabiju poskrbeli za novost v našem CRM-ju Kabi Prodaja. CRM za prodajo smo sedaj nadgradili s popolnoma novim sistemom za ustvarjanje ponudb.

Sistem za ponudbe je sedaj integriran v Kabijev CRM sistem.

Ključne ugotovitve

  • Sistem za ponudbe je v celoti integriran v Kabi platformo
  • Uporablja se lahko kot samostojna aplikacija ali pa del CRM sistema Kabi Prodaja
  • Poveča se hitrost priprave ponudbe
  • Enostavna sledljivost posamezni ponudbi
  • Enoten pregled vseh ponudb
  • Poenstavljeno iskanje ponudb
  • Sistem je primeren za vse, ki prodajajo izdelke ali storitve

To ni prvi sistem za ponudbe

Nov sistem za ustvarjanje ponudb je nadgradil dosedanji sistem. Dosedanji sistem ni omogočal vseh funkcionalnosti, ki smo jih želeli, zato smo ga posodobili. Prednost Kabijevih rešitev je ravno interaktivnost in povezljivost med aplikacijami in sistemi. Vsako aplikacijo je sicer možno uporabljati samostojno, saj so same po sebi dovolj močne in funkcionalne, da zadovoljijo potrebe uporabnikov. Najbolje pa aplikacije delujejo skupaj, saj povezujejo različne stvari in področja, za katera podjetja po navadi uporabljajo več različnih aplikacij, ki med seboj niso povezane, ali pa so povezane omejeno. To posledično povzroči omejitve, kot so:

  • Podvajanje podatkov
  • Omejitve v uporabi
  • Sinhronizacija podatkov
  • Višje stroške

Prednosti sistema za ponudbe

Novi sistem za ponudbe ima številne prednosti, ki jih lahko izkoristijo prodajalci. Ponudbo lahko naredijo hitro in kar v prodajnem procesu, brez, da bi bilo potrebno zamenjati aplikacijo. Sama ponudba je dosegljiva kar znotraj posamezne prodaje, s čimer olajšamo iskanje ponudb v sistemu.

Sistem ponudb vam omogoča, da hitro pripravite pregledno in prilagojeno ponudbo za vaše potencialne stranke. Poleg tega vam omogoča sledenje posamezni ponudbi. Na ta način zagotovite boljšo uporabniško izkušnjo, saj povpraševalcem lahko hitro pripravite ponudbo, ki je poleg vsega še prilagojena njihovim potrebam. S sledenjem pa poskrbite, da ne pozabite na ponudbo in poskrbite za boljšo realizacijo.

Same ponudbe so tesno povezane z vašim prodajnim seznamom izdelkov in storitev, ne glede na to, ali prodajate fizične produkte / izdelke, ali pa storitve, ali pa oboje. Seznam izdelkov in storitev urejate lahko popolnoma samostojno. Izdelke lahko dodajate samostojno čez trgovinski del, ali pa jih uvažate s pomočjo CSV oz. Excel uvoza. V naprednejši različici se lahko povežemo tudi z ERP sistemi, preko katerih dobimo podatke o izdelkih.

Sistem za ponudbe se lahko uporablja tudi kot samostojna aplikacija, ločeno od CRM sistema prodaja.

Primer priprave in urejanja ponudbe
Primer priprave in urejanja ponudbe

Enoten pregled vseh ponudb

Kljub temu, da so ponudbe del CRM sistema in se pregledujejo pri vsaki posamezni aktivnosti, smo pripravili enoten pregled vseh ponudb. Enoten pregled ponudb omogoča:

  • Pregled vseh ponudb
  • Pregled statusa ponudb
  • Možnost filtriranja ponudb
  • Možnost iskanja ponudb
  • Možnost iskanja ponudb po strankah

Za koga je primeren sistem za ponudbe?

Sistem za ponudbe je primeren prav za vsako podjetje, ki se ukvarja s prodajo proizvodov ali storitev. Znotraj sistema lahko prodajalci hitro pripravijo ponudbo, saj je celoten nabor izdelkov, skupaj s cenikom, že v sistemu. Kljub temu pa lahko ponudbo individualizirajo, kar pomeni, da se lahko upravlja s cenami in popusti, s čimer prilagodijo ponudbo vsaki posamezni stranki.

V veliko pomoč pa je sistem tudi pri pregledu uspešnosti zaposlenih. Znotraj samega sistema lahko hitro vidite, kdo so tisti, ki so najbolj aktivni, in kdo so tisti, kateri so bolj uspešni. Pregled vam tako omogoča, da pravočasno reagirate na morebitne težave prodajalcev, ali pa jih za njihovo uspešno delo nadgradite.

Sistem za ponudbe = sistem za večjo uspešnost

Sistem za ponudbe je zelo uporaben, saj povečuje preglednost aktivnosti vaše prodaje. Omogoča vam, da hitro in enostavno izdelate ponudbo, poleg tega pa lahko v vsakem trenutku spremljate status posamezne ponudbe, ki je bila poslana stranki. Sam sistem je namenjen analizi same prodaje, s čimer se izboljša razumevanje strank. Boljše razumevanje strank vodi v pripravljanje boljših ponudb. Rezultat tega je boljša prodaja, večja uspešnost podjetja in zadovoljne stranke.