Novice

CRM sistem za prodajo = sistem za gradnjo zaupanja

CRM sistem za prodajo = sistem za gradnjo zaupanja

Četrtek, 20. oktober 2022
Posodobljeno: Četrtek, 26. oktober 2023

Prodaja je temelj vsakega tržno naravnega podjetja, saj igra ključno vlogo pri gradnji zaupanja in zvestobe med podjetjem in stranko. Zaupanje in zvestoba sta najpomembnejša razloga, zakaj se stranka odloči za storitve ali izdelek določenega podjetja. To sta tudi razloga, zaradi katerih bodo stranke priporočile vaše podjetje svojim prijateljem, sorodnikom, poslovnim partnerjem in zaradi katerega bodo napisali dobro priporočilo oz. mnenje.

Dobra mnenja in priporočila s strani tretjih, neodvisnih oseb, imajo izjemno velik vpliv na samo prodajo, saj so za potencialne stranke izjemno verodostojna.

V Kabiju se zavedamo pomembnosti prodaje in ohranjanja dobrega odnosa s strankami, zato je naš CRM narejen z mislijo centralizacije podatkov, ki koristijo različnim oddelkom v podjetju. Zaradi tega nenehno razvijamo rešitve na področju digitalizacije poslovanja in CRM sistemov. S tem načelom je narejen tudi CRM sistem za prodajo Kabi prodaja. Sistem Kabi prodaja je v zadnji nadgradnji doživel velike spremembe.

Cilj vseh sprememb je ponuditi čim več uporabnih informacij v zvezi z dotično prodajo posameznemu uporabniku CRM sistema, na enostaven način. Na ta način povečamo možnost sprejema najboljše odločitve.

Novost v sistemu Kabi prodaja

Prikaz več pomembnih informacij

Faznemu in razširjenemu prikazu smo dodali nov t.i. tabelarični prikaz prodaj. Ta prikaz ima določene prednosti pred ostalimi, saj je bistveno bolj informativen za samega prodajalca. Prodajalec ima s tem prikazom bistveno več pomembnih informacij na voljo takoj.

Prodajalec lahko hitro vidi:

  • V kateri fazi se nahaja prodaja
  • Kakšen je bil potek prodaje
  • Kdo je stranka
  • H kateri aktivnosti spada prodaja
  • Kdaj se je začela prodaja
  • Kdaj je bila zadnja interakcija
  • Kdo je odgovorna oseba
  • Kakšna je vrednost

Z novim prikazom smo prodajalcu poenostavili prikaz vseh pomembnih informacij, ki jih potrebuje za svoje delo, predvsem pa za ustrezno odločanje. To je bil tudi glavni cilj nadgradnje. CRM sistem je orodje za prodajalce. Sistem Kabi prodaja je narejen za samega prodajalca, da mu omogoči najučinkovitejše upravljanje s posamezno prodajo od sledi / povpraševanja, do priprave ponudbe in vse do končnega dogovora s stranko.

Omogoča prejem sledi iz različnih virov, spletnih strani (z razvojem nove API platforme smo pri uporabnosti CRM sistema še bolj fleksibilni), socialnih omrežji, maila, telefona, itd.

Nov prikaz prodaje
Nov prikaz prodaje
Prikaz statusa prodaje glede na faze
Prikaz statusa prodaje glede na faze

Sistem za prodajo pa ni narejen izključno za prodajalce. V faznem prikazu in prikazu statistike omogočamo vodstvu in vodjem prodaje, da imajo celoten pregled nad vso prodajo v podjetju.

Prodajalci gradijo zaupanje

Prodajalci gradijo most zaupanja med potencialno stranko in izdelkom ali storitvijo, ki bi zadovoljila strankine potrebe. Zaradi preobremenjenosti in prevelike količine informacij je za prodajalca nemogoče kvalitetno upravljati z vsako prodajo. Zato je pomembno, da prodajalci najdejo oporo z uporabo CRM sistema. CRM sistem je tisti, ki bo dvignil nivo kvalitete prodaje. V CRM-ju se nahajajo vse pomembne informacije, ki jih potrebujejo za učinkovito komunikacijo s stranko.

Skozi CRM sistem za prodajo lahko prodajalci lažje upravljajo s posamezno prodajo oz. s povpraševanjem. Potencialne stranke stopajo v prodajni proces v različnih fazah: nekateri so v fazi sledi, drugi že imajo definirane točne želje in s tem povpraševanje. Prodajalec mora znati prepoznati, v kateri fazi se nahaja posamezna stranka. Pri tem mu pomaga CRM sistem, še posebej to velja za prodajalce začetnike, ki nimajo veliko izkušenj.

Ohranjanje strank

Dobri odnosi s strankami so pomemben korak k zadovoljstvu stranke in posledično k ohranjanju stranke. Stalne stranke so tiste, ki prinesejo največ posla za vsako podjetje. Poleg tega pa je ohranjanje odnosa z obstoječimi strankami cenejše in dobičkonosnejše, kot pa nenehno pridobivanje novih strank.

Pomembno vlogo pri ohranjanju dobrih odnosov imajo prodajalci. Prodajalci imajo veliko tesnih interakcij s strankami, ki pa so za ohranjanje odnosa izjemno pomembne. Nikoli ne smemo podcenjevati teh odnosov. Najboljši prodajalci niso tisti, ki prodajo največ in nenehno silijo k novi prodaji, ampak so tisti, ki znajo ohraniti dobre in dolgoročne odnose s strankami. Dobri dolgoročni odnosi vodijo k pogostejšim naročilom in pa priporočilom, ki vodijo v večje prepoznavanje podjetja.

Zaključek

V digitalni dobi je gradnja odnosov s strankami še bolj pomembna, kot je bila prej. Večina interakcij in komunikacij poteka preko telefonov, mailov, pogovornih aplikacij, video sestankov, itd. s čimer se izgublja osebna nota. Le ta pa je izjemno pomembna, če želimo ohraniti uspešnost na dolgi rok.

Pri tem nam pomaga CRM sistem. CRM nam omogoča lažje, predvsem pa uspešnejše upravljanje s strankami. Opozarja nas na pomembne naloge in datume, ki jih ne smemo zamuditi. Poleg tega pa so v CRM-ju shranjene vse pomembne informacije, ki jih potrebujemo pri interakciji s stranko.

Ravno zato bi moral CRM sistem za prodajo danes biti osnovno orodje, ki bi ga pri svojem delu uporabljali vsi prodajalci.