Novice

10 Odličnih Trikov za Znižanje Stopnje Odbojev

10 Odličnih Trikov za Znižanje Stopnje Odbojev

V Email Marketingu

Torek, 12. september 2023

Če se ukvarjate z email marketingom, se zagotovo zavedate, kako pomembno je zmanjšati stopnjo odbojev. Odboji predstavljajo sporočila, ki niso uspešno dosegla e-poštnih nabiralnikov vaših prejemnikov. Ta članek vam bo predstavil 10 odličnih trikov, s katerimi lahko zmanjšate stopnjo odbojev in izboljšate učinkovitost vaše email marketinške kampanje.

1. Redno čistite svoj seznam za pošiljanje

Da bi vaš seznam za pošiljanje ostal čist in zdrav, morate redno pregledovati, kdo že dalj časa ne odpira vaših sporočil. V takšnih primerih je pomembno, da te prejemnike odstranite s seznama. Statistike kažejo, da se seznam za pošiljanje v roku enega leta lahko spremeni za kar 30 %. Zato je nujno, da spremljate te spremembe in sproti urejate svoj seznam.

2. Poskrbite, da vaša sporočila niso podobna neželeni pošti

Pomembno je, da vaša sporočila niso videti kot neželena pošta ali da ne sprožijo filtrov za neželeno pošto. Izogibajte se uporabi besed in izrazov, ki bi lahko sprožili filtre za neželeno pošto. Vedno se vprašajte, ali bi odprli to sporočilo ali kliknili na povezave v njem. Če je odgovor "ne," potem je potrebno dodatno delo pred pošiljanjem.

3. Ne uporabljajte brezplačnih domen

Brezplačne domene, kot so gmail.com in yahoo.com, ne delujejo profesionalno in lahko omejijo funkcionalnosti za email marketing. Vlagajte v svojo lastno domeno, ki jo lahko uporabljate za pošiljanje sporočil. S tem boste izboljšali svoj ugled in dostavljivost sporočil.

4. Poskrbite za avtentikacijo svojih emailov s SPF zapisom

Avtentikacija domene vam omogoča, da strežnikom prejemnikov dokažete, da ste legitimen pošiljatelj. To zmanjša stopnjo odbojev in izboljša dostavljivost sporočil. Postopek avtentikacije je enostaven, a pomemben.

5. Segmentirajte svoj seznam za pošiljanje

Segmentacija je močno orodje v email marketingu. Segmentirajte svoj seznam po vključenosti strank in najprej pošljite sporočila tistim, ki so najbolj vključeni. To izboljša odzivnost in zmanjša stopnjo odbojev.

6. Redno pošiljajte sporočila

Redno pošiljanje sporočil ohranja povezanost s prejemniki. Ne izginite za daljše obdobje, nato pa nenadoma pošiljate veliko sporočil. S tem se poveča verjetnost, da bodo prejemniki vaša sporočila označili kot neželeno pošto.

7. Uporabljajte A/B testiranje

A/B testiranje vam pomaga ugotoviti, na katere vsebine se vaši prejemniki najbolje odzivajo. S tem lahko izboljšate učinkovitost vaših kampanj in zmanjšate stopnjo odbojev.

8. Povprašajte prejemnike, če je prišlo do sprememb

Vključite možnost, da prejemniki spremenijo svoj email naslov ali druge podatke. S tem preprečite zavrnjena sporočila v prihodnje.

9.Feedback loop – Povratna zanka

Povratna zanka omogoča, da ponudnik internetnih storitev pošiljatelju posreduje pritožbe glede neželene pošte. To vam pomaga odstraniti prejemnike, ki ne želijo prejemati vaših sporočil, in izboljša vaš ugled kot pošiljatelja.

Pomembno je, da izberete ponudnika internetnih storitev, ki omogoča to možnost.

10.Uporaba E-poštarja

Orodje za napredno obveščanje uporabnikov prinaša številne prednosti

Kabi Poštar je orodje za email marketing, ki omogoča enostavno in učinkovito upravljanje marketinških kampanj preko elektronske pošte. To orodje je zasnovano tako, da podjetjem in organizacijam omogoča pošiljanje sporočil potencialnim in obstoječim strankam, obveščanje o akcijah, dogodkih, novih izdelkih in storitvah ter vzpostavljanje boljšega odnosa s prejemniki.

Tukaj je nekaj ključnih funkcionalnosti in značilnosti Kabi Poštarja:

  1. Upravljanje baze strank: Kabi Poštar omogoča uporabnikom, da enostavno upravljajo svojo bazo strank. Uporabniki lahko stranke razdelijo v različne skupine, kar omogoča ciljno usmerjeno pošiljanje sporočil glede na interese in značilnosti posameznih skupin.

  2. Pošiljanje sporočil: Orodje omogoča pošiljanje individualnih sporočil ali vsebine neposredno iz spletne strani. To pomeni, da lahko uporabniki enostavno ustvarijo in pošljejo sporočila ter sledijo odzivu prejemnikov.

  3. Prilagajanje sporočil: Uporabniki lahko prilagajajo sporočila med pošiljanjem ali pa izbirajo med različnimi predlogami za pošiljanje, kar omogoča večjo prilagodljivost in personalizacijo sporočil.

  4. Napredna statistika: Kabi Poštar omogoča spremljanje odziva prejemnikov preko napredne statistike. To vključuje informacije o odprtih sporočilih, klikih na povezave in drugih metrikah uspešnosti kampanj.

  5. Uvoz in izvoz uporabnikov: Orodje omogoča enostaven uvoz in izvoz uporabnikov, kar olajša upravljanje baze strank. Poleg tega omogoča avtomatizirane prijave obiskovalcev na e-novice preko obrazca na spletni strani.

  6. Napredne možnosti v nadgrajeni verziji: V nadgrajeni verziji Kabi Poštarja so na voljo dodatne funkcionalnosti, kot so tiskanje serijskih pisem in pošiljanje SMS sporočil, kar še razširi možnosti komunikacije s strankami.

Kabi Poštar predstavlja enostaven, hiter in cenovno ugoden način za izvajanje email marketinga, ki pomaga podjetjem graditi odnose s strankami, povečevati prepoznavnost ter posredno povečati prodajo. S svojimi različnimi funkcionalnostmi omogoča prilagodljiv in učinkovit pristop k email marketingu, ki ga podjetja lahko prilagajajo svojim potrebam in ciljem.