Novice

Kaj vključuje storitev SEO optimizacija spletne strani

Kaj vključuje storitev SEO optimizacije spletne strani?

Pregled spletne strani in priprava poročil za SEO optimizacijo

Petek, 1. oktober 2021
Posodobljeno: Ponedeljek, 20. marec 2023

V Kabiju že od leta 1994 izdelujemo spletne strani in spletne trgovine. Če še niste vedeli, smo izdelali tudi prvi slovenski spletni portal Si21, ki je aktiven še danes. Že od samega začetka strmimo k kvalitetni izdelavi in vzdrževanju spletnih strani. Strankam tudi svetujemo pri SEO optimizaciji spletne strani, oglaševanju, pripravi novosti, povezavi s CRM sistemom, ...

V zadnjih letih smo postopoma zgradili ekipo, ki skrbi za SEO optimizacijo. Ekipa za SEO optimizacijo je sestavljena iz SEO strokovnjakov, razvijalcev spletnih strani in tržnikov, ki skupaj tvorijo homogeno ekipo, ki vam pomaga pri boljših uvrstitvah vaše spletne strani ali trgovine na strani rezultatov spletnih iskalnikov in doseganju želenih ciljev.

Kaj pomeni SEO optimizacija?

O SEO optimizaciji smo že veliko pisali in podrobno predstavili njen pomen. Za osvežitev spomina vam priporočamo, da preberete naslednje naše objave: 

Storitve, ki so vključene v SEO optimizacijo spletne strani

Zelo pogosto opažamo, da imajo naročniki težavo pri razumevanju storitve SEO optimizacije spletne strani in kaj le ta vključuje. Ključnega pomena pri tem je, da je potrebno stranki razložiti točno, kaj lahko pričakujejo od storitve SEO optimizacije. Velikokrat se zgodi, da stranke enačijo storitev SEO optimizacije z izdelavo spletne strani oz., da sama optimizacija že v osnovi vključuje programiranje. To pa seveda ni povsem nujno. V kolikor ni na začetku izrecno definirano, potem storitev SEO optimizacije ne vsebuje programiranja.

Po navadi so v SEO optimizacijo vključene naslednje storitve:

Vse zgornje storitve se nato naročniku predstavijo v obliki poročila. Samo poročilo po navadi vsebuje:

  • Pregled stanja
  • Pregled napak/težav
  • Spremljanje konkurence
  • Priprava predlogov

Poleg zgornjega, se lahko v poročilu najdejo tudi vsebinski nasveti za stranko (odvisno od dogovora z naročnikom).

Zgoraj našteto je všteto v samo storitev SEO optimizacije spletne strani.

Kaj pa programiranje po predlogih v poročilu?

Samo odpravljanje težav in priporočil za programiranje nadgradenj pa po navadi niso del storitve SEO optimizacije, so pa vsekakor z njo povezane. Sama izdelava spletne strani ali izdelava spletne trgovine se konča z objavo na spletu, nato sledi t.i. vzdrževanje spletne strani. Odvisno od paketa vzdrževanja (ki lahko vsebuje dodatne programerske ure ali pa ne), se lahko določene težave, ki so jih zaznali v poročilu za SEO optimizacijo odpravi v sklopu vzdrževalne pogodbe. Za tehnične nadgradnje spletne strani po predlogi iz SEO poročila v obliki programiranja pa je potrebno vedno dodatno ovrednotiti.

SEO optimizacija je izjemno živo in razgibano področje, ki se nenehoma spreminja, saj imajo spletni iskalniki (tukaj prednjači Google) in tudi uporabniki, vedno več zahtev, ki jim je potrebno ugoditi. Na žalost ni mogoče vseh zahtev upoštevati pri izdelavi spletne strani. V kolikor želite, da je vaša spletna stran tehnično optimizirana, jo je potrebno nenehoma optimizirati. Za programiranje priporočamo, da vsaj enkrat na leto naredite programerske spremembe na strani. Če tega ne počnete dovolj redno, morate v nekaj letih prenoviti celotno spletno stran.

Kolikokrat naj izvajamo SEO optimizacijo spletne strani?

Pogosto dobimo vprašanje, kolikokrat naj izvajamo storitev SEO optimizacijo spletne strani. Naše stališče pri tem je, da naj se SEO optimizacija izvaja v skladu z vašo dejavnostjo na spletni strani. V kolikor na spletni strani niste redno dejavni, potem niti ni smiselno, da opravljate SEO optimizacijo pogosto. Če pa ste zelo aktivni, priporočamo redno SEO optimizacijo spletne strani.

V Kabiju izvajamo storitev SEO optimizacije na željo naročnika:

  • Enkratno
  • Periodično

Pri periodični storitvi se na podlagi dogovora z naročnikom in pregledom aktualnega stanja, dogovorimo o intervalu storitve. Za aktivnejše naročnike je priporočljivo, da se storitev izvaja pogosteje, za manj aktivne pa manj pogosto.

Kaj lahko storim sam?

Na SEO optimizacijo lahko v veliki meri vplivate tudi sami. Ja prav ste prebrali. Veliko stvari lahko pri SEO optimizaciji poskrbite sami.

Sama osnova za SEO optimizacijo je vsebina, ki je ključna. Brez kvalitetne vsebine uspeha ne morete pričakovati. Še tehnično najbolj dovršene spletne strani so lahko povsem neuporabne in dosegajo porazne rezultate, če nimate pripravljene kvalitetne vsebine.

Poleg tega lahko na del on-site SEO optimizacije vplivate s pomočjo CMS urejevalnika spletne strani. Naš CMS urejevalnik omogoča uporabnikom izvajanje kvalitetne vsebine in on-site SEO optimizacije.

Želite boljše rezultate vaše spletne strani?

Pri doseganju boljših rezultatov vaše spletne strani, vam z veseljem pomagamo mi. Vabljeni ste vsi, tisti, ki imate točno začrtane cilje, kaj si želite doseči s SEO optimizacijo, kot tudi tisti, ki o SEO optimizaciji ne veste nič ali pa malo in ne veste kje začeti.

Vse kar morate storiti je, da nas kontaktirate na spodnjem obrazcu.