SEO/SEM - optimizacija spletnih strani

Optimizacija za iskalnike

Optimizacija za vašo promocijo in higieno spletne strani

Optimizacija spletne strani (optimizacija za iskalnike/SEO) prestavlja enega osnovnih načinov promocije spletne strani in podjetja. Pomeni tudi higieno spletnega mesta, saj tako naredimo stran tehnično in vsebinsko bolj učinkovito. 

Preko optimizacije dosežete visoka mesta na iskalnikih, s tem pa se poveča tudi vaša možnost, da vas kupci poiščejo. Strateški nastop na iskalnikih (iskalniški marketing/SEM) poveča vaše možnosti, da vas uporabniki na spletu najdejo in stopijo v stik z vami. 

Raziskave kažejo, da velika večina uporabnikov klikne le na rezultate na prvi strani Google zadetkov.

V podjetju Kabi izvajamo storitve SEO in SEM. Opravljamo izključno storitve t.i. "white hat" optimizacije, ki je edina sprejemljiva za iskalnike (npr. Google, Yahoo, Bing) in predstavlja edino pravo rešitev na dolgi rok.

Kaj pomeni SEO/SEM?

Search Engine Optimization in Search Engine Marketing

SEO (Search Engine Optimization) so postopki optimizacije spletnih strani z namenom, da dosežemo višje pozicije v iskalnikih in s tem obisk na naši strani,

SEM: uporaba različnih postopkov in strategij, ki dolgoročno upravlja in izboljšujeje pozicijo spletne strani na iskalnikih.

Ali so rezultati optimizacije za iskalnike takoj vidni?

Optimizacija je tek na dolge proge

Zaradi načina delovanja iskalnikov proces lahko traja tudi več tednov ali mesecev. Vendar so tudi rezultati dolgotrajne narave, pri tem pa vaša spletna stran doseže "boljše zdravje" in s tem večje zadovoljstvo uporabnikov

Koliko ste pripravljeni vložiti v promocijo spletne strani?

Osnova optimizacije se skriva v naslovih, vsebini in t.i. META besedah (META naslovi ne vplivajo direktno na iskanje!, so pa pomembni za obiskovalce). Naši izdelki so prilagojeni tovrstni optimizaciji in preko urejevalnika CMS Bananadmin omogočajo stranki samostojno tehnično optimizacijo spletnih strani.

Rangiranje spletnih strani je prav tako zelo odvisno od konkurence. Če želite boljše rangiranje spletne strani na iskalnikih, bodo potrebni večji napori in večja vlaganja (časa in denarja).

Ker so storitve SEO/SEM kompleksne, lahko optimizacijo uredimo za vas:

  • delno ali enkratno (stran podrobno pregledamo in optimiziramo ob objavi ali naknadno),
  • vpis spletnega mesta v spletne imenike,
  • permanentno (spremljamo obiske, potrebe, iskanja in na podlagi rezultatov stalno prilagajamo spletno stran),
  • oglaševanje na Google Adwords.