Novice

Spletna stran in crm

Spletna stran in crm

Spletna stran je eden najpomembnejših prodajnih kanalov za vsako podjetje.

Ponedeljek, 25. marec 2019
Posodobljeno: Ponedeljek, 6. marec 2023

Spletne strani že dolgo več niso le vizitka vašega podjetja, ampak bistveno več. V večini primerov je spletna stran prvi stik, ki ga ima obiskovalec z vašim podjetje. Zato je ključnega pomena, da obiskovalca pritegnemo s kakovostno vsebino, primernimi (visokokakovostnimi!) slikami/ grafikami, video posnetki, itd. Na ta način zagotovimo, da si nas obiskovalec zapomni in začne razmišljati o sodelovanju z nami. Ker želimo, da obiskovalec stopi z nami v kontakt, mu ponudimo različne t.i. CTA akcije (clikc-to-action), ki jih smiselno dodamo na spletno stran. Konverzija (npr. Izpolnjen spletni obrazec ali telefonski klic) je znak, ki nam pove, da obiskovalca spletne strani zanima naša storitev ali izdelek in da želi več informacij.

Zgoraj opisan proces je osnova za vsako spletno stran--> s pomočjo konverzije spremeniti obiskovalca spletne strani v potencialno stranko. Trženjski proces je s tem zaključen, prodajni pa se je šele dobro začel! 

Iz potencialne stranke si želimo ustvariti stranko. Ta proces imenujemo prodajni proces. Podjetja se prodajnega procesa lotijo vsaka na svoj način. Mi smo v našem razvoju šli še korak dlje in poleg izdelave spletne strani, strankam ponujamo še lastno CRM rešitev, za povečanje prodajne uspešnosti.

Ključno pri vsem tem je, da sta spletna stran in CRM povezana. Vse naše spletne strani so enostavno povezljive z našim CRM sistemom. Vsi izpolnjeni obrazci na spletni strani, se prikažejo v CRM sistemu kot sledi. Za te sledi so odgovorni prodajalci, ki dobijo obvestilo, da začnejo prodajni proces. Poleg tega je prodajni proces prilagodljiv za vsako podjetje, ne glede na branžo, v kateri posluje. 

S pomočjo CRM-ja lahko identificirate najuspešnejši prodajni kanal in izboljšate svojo prodajo.