Novice

Kako implementirati marketinško strategijo?

Kako implementirati marketinško strategijo?

Z uporabo CRM sistema Kabi Trženje

Četrtek, 2. november 2023

V prejšnjem članku smo načeli temo marketinške strategije, kjer smo odgovorili na vprašanja, kot so:

  • kaj je marketinška strategija,
  • zakaj jo je pomembno imeti,
  • razliko med strategijo in načrtom,
  • iz katerih delov je sestavljena marketinška strategija.

Prišli smo do zaključka, da je marketinška strategija poglobljen dokument, v katerem najdemo taktike in načrt, kako dosežemo zastavljene cilje.

V današnjem članku pa bomo pokazali, kako implementirati marketinško strategijo z uporabo CRM sistema Kabi Trženje.

Načrtovanje dela

Ko pripravite vašo marketinško strategijo, je potrebno to strategijo implementirati v vaše poslovanje, da lahko vidite, ali boste z njo dosegli želene rezultate. Veliko podjetij ima namreč s tem težave, saj izvajajo marketinško strategijo, ali pa celo najamejo marketinško agencijo, ne vedo pa, ali strategija dejansko deluje. Poročila agencij se običajno osredotočajo na njihovo delo, se pravi zakup besed, oglaševalske kampanje na različnih omrežjih (Google, Facebook, Instagram, TikTok) itd. Vi kot naročnik dobite poročila, kako uspešne so kampanje na posameznih omrežjih. Vse to je seveda lepo in prav, vendar je vaša naloga, da zasledujete cilj, ki ste si ga zadali (primer cilja: 30% več povpraševanj s spletne strani). Podatki, kot je povečan obisk s strani različnih socialnih omrežij, je sicer informativen, vendar, če ni učinka na strani cilja - več povpraševanj, potem se lahko reče, da je ta podatek nerelevanten.

S pomočjo CRM sistema Kabi Trženje za vsako marketinško strategijo pripravite svoj projekt. Na projektu določite vaše cilje. Kabi platforma omogoča, da povežete obrazce na vaši spletni strani s samim projektom. Na ta način merite konverzije neposredno na tem projektu. Prav tako pa za vsako oglaševanje na različnih omrežjih odprete opravilo, da lahko spremljate, kdaj je določeno oglaševanje aktivno, kje je aktivno in ali ima kakšen vpliv na vaš zastavljen cilj.

S takšno organizacijo dela ste povsem neodvisni od tega, ali izvajate marketinške aktivnosti sami, ali pa jo izvaja najeta marketinška agencija. Glavna stvar je, da merite, ali aktivnosti zasledujejo vaše cilje.

Orodja za implementacijo strategije

V sklopu Kabi platforme je ogromno orodij, ki vam pomagajo pri implementaciji vaše strategije. CRM Trženje sestavljajo namreč aplikacije, ki so vam v veliko pomoč pri doseganju zastavljenih ciljev:

  • CMS – za upravljanje spletne strani in specifičnih pristajalnih strani
  • Obrazci – sistem za ustvarjanje obrazcev in njihovo implementacijo v spletno stran
  • E-Poštar - sistem za e-mail marketing
  • Opcija SMS – sistem za SMS marketing

CMS

Kabi CMS je sistem za upravljanje in urejanje spletnih strani. CMS omogoča za potrebe specifičnih trženjskih / marketinških kampanj izdelate pristajalne spletne strani, ki služijo namenu doseganju zastavljenih marketinških ciljev. CMS omogoča, da naredite unikatno pristajalno stran, z vsebino, ki si jo želite in prikazano na način, ki si ga želite. Glavna prednost je, da ne potrebujete dodatno oblikovati ničesar, saj so vse funkcionalnosti že samodejno pripravljene tako, da so v skladu s celotnim dizajnom spletne strani in vašim CGP-jem.

Obrazci

Kabi oblikovalec obrazcev je sistem za ustvarjanje spletnih obrazcev (to je le eden izmed možnih načinov uporabe). S pomočjo sistema za obrazce lahko samostojno ustvarite spletni obrazec po vaši meri in glede na potrebe zastavljenega marketinškega cilja. Sam oblikovalec je enostaven za uporabo in je hkrati povezan tako z vašo spletno stranjo, kot tudi s CRM sistemom in samo bazo kontaktov.

E-Poštar

E-Poštar je sistem za masovno obveščanje in e-mail marketing. Z njegovo pomočjo lahko lažje dosežete zastavljene cilje in pospešite promocijo storitve, izdelka, dogodka, itd. Omogoča vam, da enostavno pripravite newsletter oz. novičnik po meri. E-Poštar je v celoti integriran v Kabi platformo, kar pomeni, da lahko vsebine iz spletne strani ali spletne trgovine enostavno dodate v pripravljeno sporočilo. Prav tako je sistem povezan z obrazci, kar pomeni, da lahko dotičnim kontaktom pošljete spletni obrazec, ki ima lahko določena polja že pred izpolnjena, glede na podatke v bazi.

SMS opcija

E-Poštar omogoča poleg pošiljanja e-sporočil še pošiljanje SMS-ov. SMS marketing je odlična rešitev, če želite imeti visok izkoristek za vašo investicijo. Ponaša se namreč z zelo visoko stopnjo odprtosti oz. ang. open rate.

Kot že omenjeno, so vse zgoraj naštete in opisane rešitve medsebojno povezane, kar pomeni, da je v ozadju enotna baza podatkov, ki se lahko uporablja v različnih rešitvah za različne namene.

Enotna platforma za merjenje marketinškega uspeha

Marketinška strategija je poglobljen dokument, ki vsebuje taktike in načrt za doseganje zastavljenih ciljev. Ključno je, da podjetja ne izvajajo le marketinške strategije, ampak tudi merijo njeno učinkovitost oz. ali dosegajo zastavljene cilje. CRM sistem Kabi Trženje omogoča podjetjem, da za vsako marketinško strategijo pripravijo svoj projekt, določijo cilje in spremljajo konverzije ter uspešnost neposredno na tem projektu.

Poleg tega Kabi platforma ponuja različna orodja, ki podjetjem pomagajo pri implementaciji njihove strategije. Med njimi so CMS za upravljanje spletne strani, sistem za ustvarjanje obrazcev, E-Poštar za e-mail marketing in opcija SMS za SMS marketing. Vsa ta orodja so medsebojno povezana, kar omogoča enotno uporabo baze podatkov v različnih rešitvah za različne namene.

Ne nazadnje pa s tem znižujete vaše stroške, ker bi v nasprotnem primeru morali uporabljati različne rešitve, ki delujejo samostojno. V tem primeru se pojavi še dodatni problem z združevanjem teh sistemom, kar v določenih primerih niti ni mogoče, ali pa je za to potrebna zelo visoka investicija.

Pomembno je poudariti, da ne glede na to, ali podjetje izvaja marketinške aktivnosti samostojno ali preko marketinške agencije, je ključno merjenje učinkovitosti aktivnosti in zasledovanje zastavljenih ciljev. Prav to vam omogoča CRM sistem Kabi Trženje. Z njegovo pomočjo lahko nadzorujete implementacijo vaše marketinške strategije in ustrezno reagirate, v kolikor ne dosežete zadanih ciljev.