Novice

Prenova spletnega nepremičninskega portala Nepremičnine Si21

Prenova spletnega nepremičninskega portala Nepremičnine Si21

Študija primera

Torek, 6. april 2021

V Kabiju smo se v zadnjih mesecih intenzivno delali na projektu prenove spletne strani oz. našega lastnega nepremičninskega portala Nepremičnine Si21. Prenovljen portal smo končno tudi objavili. Objava portala je nastala z zamudo, saj je bila predvidena že pred nekaj leti pa smo jo morali zaradi povečanega obsega dela prestaviti. Pred meseci pa smo se odločili, da bomo projekt izpeljali do konca, kljub pomanjkanju časa.

Glavna ideja je, da ponudimo spletni portal, ki bo predstavil kvalitetno ponudbo nepremičnin: stanovanja, hiše, poslovni prostori, zemljišča in novogradnje ter zagotavljal najboljšo uporabniško izkušnjo, za sodobne obiskovalce, ki so vedno na delu in aktivni, in potrebujejo hiter, enostaven in pregleden dostop do informacij, največkrat preko mobilnih naprav.  Prejšnja različica spletnega portala je sicer imela mobilno izvedbo portala (prav mobilna različica, ki je bila narejena že pred tehnologijo odzivnega designa), ki pa se je precej razlikovala od namizne. Če še niste vedeli, je bila prejšnja verzija portala edini prvi nepremičninski portal v Sloveniji, ki je nudil tudi mobilno različico.

Nepremičninski portal Nepremičnine Si21 je tako doživel že 4. prenovo. Na portal smo izjemno ponosni, saj je eden prvih tovrstnih portalov v Sloveniji in tem delu Evrope, ki je luč sveta ugledal že davnega leta 1995. Prav objava portala je bil razlog, zaradi katerega smo se kasneje odločili, da naredimo sistem za poslovanje nepremičninskih agencij. Prvi program se je imenoval REClient. Drugi program za poslovanje nepremičninskih agencij, ki smo ga razvili, se je imenoval ReAgent. Zadnji CRM program za poslovanje nepremičninskih, ki smo ga naredili pa je Agent1. Agent1 je CRM sistem za poslovanje nepremičninskih agencij v oblaku. Poenostavlja in digitalizira poslovanje nepremičninskih agencij. Preko sistema Agent1 nepremičninske agencije in podjetja oddajajo oglase na portal Nepremičnine Si21.

Portal Nepremičnine Si21 na različnih napravah
Portal Nepremičnine Si21 na različnih napravah
Nov logotip portala Nepremičnine Si21
Nov logotip portala Nepremičnine Si21 Avtor: Kabi

Prenovi spletne portala Nepremičnine Si21 je sledila tudi nova grafična podoba logotipa.

Na novem nepremičninskem portalu je ogromno novosti za same obiskovalce portala, kot npr.:

  • Napredni iskalnik
  • Več možnosti kontakta s posredniki in agencijami
  • Napredno filtriranje
  • Možnost shranjevanja iskanja
  • Možnost shranjevanja oglasov
  • Možnost prijave na različna obveščanja
  • In še veliko ostalih manjših novosti

Oblikovanje in izdelava spletne strani oz. portala takšnega obsega zahteva veliko časa in priprav. Za samo prenovo so poleg oblikovalcev in spletni razvijalcev, sodelovali še tržniki, prodajalci in del ekipe, ki se ukvarja s podporo strankam. Organizacija ekipe, ki je okupirana s tekočimi projekti in razvojem je že sama po sebi prava umetnost. Na začetku je bilo potrebno definirati vse naše interne želje, kasneje pa smo prisluhnili in vključili tudi naše stranke in obiskovalce. Najzahtevnejši del je bil vsekakor upoštevati vse želje različnih deležnikov in jih smiselno povezati, izdelati ter prikazati na portalu Nepremičnine Si21. Naša vizija pa se ne konča tukaj. Nepremičnine Si21 so projekt, ki nikoli ne spi, ki tako rekoč nima konca, se nenehno razvija, nadgrajuje, obnavlja in prenavlja. Nemogoče je, da smo zajeli vse, kar smo želeli, zato bodo določene novosti, nadgradnje in spremembe vidne skozi čas. Vsekakor pa lahko trdimo, da boste na portalu našli kakovostno vsebino in ponudbo nepremičnin in novogradenj v Sloveniji in tujini.