Novice

Nasveti za optimizacijo spletne strani

Nasveti za optimizacijo spletne strani

Hierarhija nalog za dobro optimizacijo spletne strani

Petek, 12. julij 2019
Posodobljeno: Četrtek, 16. marec 2023

Optimizacijo spletnih strani (SEO – search engine optimization) je proces priprave spletne strani, za čim višjo uvrstitev na spletnih iskalnikih. Za dobro optimizacijo spletnih strani morate biti opremljeni z veliko znanja in pa potrpežljivosti, kajti rezultati niso vidni čez noč. Da pa bo ta pot lažja, smo za vas pripravili 7 nasvetov, s katerimi boste zagotovo izboljšali vašo uvrstitev na spletnih iskalnikih:

  1. Dostopnost spletnim iskalnikom – spletna stran oz. podstran mora biti dostopna spletnim iskalnikom, da lahko najdejo vašo spletno stran in jo indeksirajo 
  2. Prava vsebina – spletna stran mora biti opremljena z vsebino, ki jo ljudje iščejo (iskalni niz se mora ujemati z vsebino na vaši spletni strani) 
  3. Optimizacija ključnih besed – na spletni strani uporabljajte ključne besede na katere želite biti najdeni 
  4. Uporabniška izkušnja - poskrbite za dobro uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani: 
    1. Hitrost spletne strani 
    2. Enostavna uporaba 
    3. Prilagodljivost različnim napravam - odzivni/responsive design 
  5. Izpostavite pomembno vsebino – vsebino, ki je na vaši spletni strani najpomembnejša izpostavite: 
    1. Citati 
    2. Krepka ali poševna povezava 
    3. Povezave na druge podstrani 
    4. Povezave na druge spletne strani 
  6. Naslov, URL in META opis – uredite naslove, URL naslove, META opise in HTML naslove, s katerimi boste prepričali uporabnike, da kliknejo na vašo spletno stran 
  7. Oznaka vsebine – povejte spletnim iskalnikom, kakšno vsebino imate na strani: dogodki, novice, proizvodi, itd.  

Če ne veste kje začeti, brez skrbi. Zato smo tukaj mi, da vam svetujemo. V primeru vprašanj, nasvetov ali pripravi ponudbe nas kontaktirajte.

Hitre usmeritve za optimizacijo spletne strani:

  • Določite ključne besede: Ugotovite, kateri ključni izrazi se uporabljajo za iskanje vaše vsebine in jih vključite v svojo spletno stran.
  • Vsebinski marketing: Poskrbite, da je vaša spletna stran polna kakovostne vsebine, ki jo vaša ciljna publika išče.
  • Hitrost nalaganja: Poskrbite, da se vaša spletna stran hitro naloži, saj počasne spletne strani lahko vplivajo na uporabniško izkušnjo.
  • Mobilna prijaznost: Zagotovite, da je vaša spletna stran mobilno prijazna, saj vedno več ljudi dostopa do spleta preko mobilnih naprav.
  • Uporabniška izkušnja: Poskrbite, da je vaša spletna stran enostavna za uporabo in da ponuja dobro uporabniško izkušnjo.
  • Meta opisi in naslovi: Vključite meta opise in naslove strani, ki so privlačni za uporabnike in jih spodbujajo k kliku na vašo spletno stran.
  • Backlinki: Poskrbite, da ima vaša spletna stran dobre kakovostne povezave (backlinke) s drugimi spletnimi stranmi, ki so relevantne za vašo vsebino.

Z upoštevanjem teh nasvetov lahko izboljšate svojo optimizacijo spletne strani in povečate vidnost in privlačnost vaše spletne strani za uporabnike in iskalnike.