Novice

Glavne prednosti uporabe sistema za projektno vodenje

Glavne prednosti uporabe sistema za projektno vodenje

Ponedeljek, 14. februar 2022
Posodobljeno: Četrtek, 9. marec 2023

Vodenje projektov je lahko izjemno zahtevno delo, še posebej, če na projektu sodeluje več ljudi. Več ljudi pomeni večja angažiranost vodje projekta, da ima celoten projekt pod nadzorom. Pogosto takih projektov ni mogoče voditi ročno, z zapiski v zvezek. Nekateri za vodenje uporabljajo tudi Excel preglednice, ki pa niso najprimernejše za samo projektno vodenje.

V Kabiju smo z rastjo poslovanja in večanjem števila zaposlenih prišli do točke, ko so projekti enostavno ušli izpod nadzora, saj je bilo nemogoče upravljati vse projekte in sodelujoče. To je bil tudi glavni povod, da smo že pred leti razvili naš lastni sistem za projektno vodenje Kabi Projekti. Kabi Projekti je sistem (spletna aplikacija, program, itd.), ki omogoča učinkovito vodenje projektov ter projektnih timov. Sam sistem vam omogoča, da v podjetju prevzamete nadzor nad projekti, načrtovanjem in samo organizacijo.

Če pa še niste prepričani, da je projektno vodenje primerno orodje za vaše delo, smo za vas pripravili seznam prednosti uporabe sistema za projektno vodenje.

1. Izboljšano načrtovanje projektov

Sistem Kabi Projekti vam omogoča, da enostavno načrtujete vaše projekte. Načrtujete lahko od enostavnih projektov, kot so vsakodnevne naloge, interni projekti in projekti za naročnike. V primeru, da ste zahtevnejši uporabnik, si lahko ustvarite tipske projekte (projekti, ki imajo vnaprej določena opravila/ način dela), ki jih lahko enostavno uporabite za katerikoli projekt.

Prikaz načrtovanja projekta
Prikaz načrtovanja projekta

2. Boljše sodelovanje med zaposlenimi

Dobro sodelovanje med zaposlenimi je ključno, za dobro poslovanje podjetja in za uspešno opravljanje posameznega projekta. Še posebej to velja za projekte, kjer sodeluje več zaposlenih. V tem primeru je ključna komunikacija in sodelovanje med zaposlenimi. Tukaj vam na pomoč priskoči sistem Kabi Projekti, ki omogoča sodelovanje zaposlenih, lažjo komunikacijo med zaposlenimi oz. sodelujočimi na projektu.

3. Delo od doma

V zadnjih dveh letih je delo od doma postala že vsakodnevna praksa. Je pa takšno delo zahtevno z vidika organizacija in koordinacije ekipe, saj ni enostavno preveriti, ali vsi delajo na istem projektu. Ključno vlogo pri organizaciji dela od doma v tem primeru odigra ravno sistem za projektno vodenje, ki omogoča, da člani projektne ekipe dobro sodelujejo, tudi, če ne sedijo skupaj na isti lokaciji.

Pri Kabiju smo pripravili rešitev za delo od doma Home Office, ki vključje tudi sistem za projektno vodenje.

4. Boljša delegiranje nalog/ opravil

Veliko projektov (vsaj v našem primeru) poteka vzporedno eden z drugim. Zato je pomembno, da vodje projektov dobro delegirajo naloge/ opravila med zaposlene. Kabi Projekti omogočajo, da vidite zasedenost sodelavcev, s čimer vam poenostavi organizacijo nalog na termine, ko so prosti. To vam tudi pomaga pri določanju rokov izvedbe, ki so pomembni za vaše stranke in naročnike.

Prikaz opravil po stolpcih
Prikaz opravil po stolpcih

5. Učinkovito upravljanje s tveganji

Pri vsakem projektu obstajajo tveganja, ki lahko pripeljejo do podaljšanja projekta. Ne glede na to, ali je tveganje na strani naročnika ali izvajalca, lahko to tveganje učinkovito minimizirate s pomočjo sistema za projektno vodenje. S pomočjo Kabi Projektov lahko hitro prestavljate opravila med zaposlenimi, s čimer pridobite fleksibilnost. Na ta način lahko pri projektu, pri katerem obstaja večja možnost tveganja dodate dodatne moči, s čimer zmanjšate tveganje, hkrati pa ne ogrozite drugega projekta.

6. Učinkovito upravljanje s proračunom

Ostati v okvirih proračuna za projekt je ključno, za dobro izpeljan projekt. Najenostavnejša rešitev za to je uporaba sistema za projektno vodenje, ki vam omogoča da vnaprej načrtujete vse načrtovane aktivnosti, ki so dogovorjene za izvedbo samega projekta. Poleg tega pa boste lahko ta sistem uporabili kasneje še pri prodaji, saj boste na podlagi podobnih projektov, lažje ovrednotili naslednji projekt.

7. Uspešnejše poročanje

Poročanje o delu na projektu je pomembno za vse deležnike projekta, najbolj pa za vodstvo podjetja, vodjo projekta in seveda naročnika. Vsi si želijo na določeno obdobje videti, kaj vse je bilo narejeno na projektih. Takšen sistem poročil vam omogoča sistem Kabi Projekti, kjer lahko le s klikom ali dvema enostavno ustvarite poročilo o delu na posameznem projektu (ali pa na projektih, če ustvarjate poročila za podjetje, kjer imate več projektov).

8. Večje zadovoljstvo naročnika/ stranke

Sistem za projektno vodenje omogoča sistematizacijo dela, večjo preglednost in boljšo realizacijo. Poleg tega pa povečuje zadovoljstvo naročnika/ stranke, saj ima ta vpogled v dogajanje projekta. Na ta način vejo, kaj se s projektom dogaja, v kateri fazi je in kdaj je predviden zaključek.

Za tiste bolj napredne, smo v Kabi Projektih razvili možnost dostopa do projekta za naročnika, ki lahko tako v živo in kadarkoli spremlja stanje projekta in po potrebi čez sistem kontaktira ekipo.

Zgoraj opisane prednosti uporabe sistem za projektno vodenje so dovolj zgovorne, zakaj je uporaba takega sistema smiselna in v nadaljevanju nujna. Če želite povečati uspešnost vaše ekipe, zmanjšati tveganja in povečati zadovoljstvo naročnikov, je za to potrebna uporaba sistema za projektno vodenje.

Sistem Kabi Projekti lahko brezplačno uporabljate en mesec. Prijavo na brezplačni preizkus opravite s klikom na spodnjo povezavo.