Novice

Vsebinska SEO optimizacija

Vsebinska SEO optimizacija

S Kabi CMS sistemom (Bananadmin) jo nadzirate sami!

Sreda, 15. februar 2017
Posodobljeno: Četrtek, 16. marec 2023

SEO optimizacija spletnih strani in spletnih trgovin je vroča tema zadnjih nekaj let. Vzporedno s tem pa se pojavlja veliko načinov, ki »zagotavljajo« najvišje uvrstitve v spletnih iskalnikih. Veliko podjetij ponuja rešitve s področja SEO optimizacije, pri čemer so nekateri bolj ali manj uspešni. Sam uporabnik pa se mora zavedati, da s primernim CMS sistemom (Content Management System) oziroma, po domače, urejevalnikom spletne strani, lahko sam pripomore k optimizaciji spletne strani.

Prva stvar, ki se jo mora vsak zavedati je, da je SEO optimizacija proces, ki traja in se nikoli ne zaključi. Zmotno je pričakovati rezultate po nekaj dneh. SEO optimizaciji je potrebno dati čas. Seveda obstajajo načini, ki vas takoj uvrstijo na vrh zadetkov (Google AdWords, Facebook oglaševanje), vendar gre v teh primerih za plačljive in ne organske zadetke.

Obstajata dve strani SEO optimizacije: tehnična in vsebinska. Za dobre rezultate moramo posvetiti čas in napor obema. Tehnično plat nam morajo urediti programerji(naši spletni razvijalci ponujajo širok spekter znanja in izkušenj za odlično tehnično optimizacijo), vsebinsko pa je najbolje, če jo uredite sami s pomočjo naših nasvetov.

Dober urejevalnik spletne strani (CMS) omogoča vplivanje na celotno vsebino vaše spletne strani. Vsebino lahko po potrebi dodajate, spreminjate, brišete. Zaželeno je, da je urejevalnik spletne strani enostaven za uporabo, saj potem ne potrebujete zahtevnejšega računalniškega znanja za njegovo upravljanje.

 V podjetju KABI smo razvili lasten urejevalnik spletnih strani – Bananadmin, ki je izjemno napreden, vendar hkrati enostaven in prijazen do uporabnika. Nenehno ga izboljšujemo, tako da je trenutno v uporabi že njegova 3. generacija. Omogoča celovito upravljanje s spletno stranjo, od tekstov, slik, videov, PDF datotek, povezav, URL naslovov, HTML naslovov, META opisov in ključnih besed. Skratka, omogoča vse potrebno, kar potrebujete za vsebinsko SEO optimizacijo.

Z odlično opravljeno tehnično optimizacijo nismo naredili nič, če temu ne sledi primerna vsebina in vsebinska optimizacija. Zato mora vsak administrator vsebin na spletni strani vedeti, da lahko na vsebinski del vpliva sam, kadarkoli in kjerkoli.

 

Nekaj trendov in predvidevanj, ki se pojavljajo v svetu SEO optimizacije v letu 2023:

  • Povečano vključevanje umetne inteligence in strojnega učenja v proces vsebinske SEO optimizacije.
  • Večja pozornost na prilagojeno iskanje in vsebino, ki je usmerjena v ciljno publiko.
  • Pomembnost izvorne avtoritete in zanesljivosti vsebine, ki jo ustvarjajo ugledni viri.
  • Uporaba semantične analize za izboljšanje razumevanja vsebine in namenov iskanja.
  • Večja pozornost na kakovostni multimedijski vsebini, kot so videoposnetki in infografike.
  • Vse večji pomen lokalnega SEO, kar se odraža v optimizaciji za iskanje po lokaciji in uporabi informacij o lokaciji v vsebini.
  • Pomembnost hitrosti nalaganja strani, uporabniške izkušnje na mobilnih napravah in prilagodljivih spletnih mest.

Vendar pa se lahko trendi in novosti SEO optimizacije zelo hitro spreminjajo, zato je pomembno, da spremljate novosti in posodobitve na tem področju, da ostanete konkurenčni.