Novice

Responsive E-mail šablone

Responsive E-mail šablone

Ponedeljek, 4. november 2019

Če redno obveščate svoje stranke po elektronski pošti (e-mail marketing), potem je čas, da raziščete t.i. responsive HTML maile

E-mail ni mrtev, je močnejši kot še nikoli in njegova priljubljenost se še povečuje. 

Če imate dober e-mail marketing, lahko na ta način gradite vašo bazo naročnikov oz. strank, s čimer boste povečali vašo uspešnost. 

Dober newsletter e-mail zadovoljuje tri pogoje in sicer: 

  • Pomaga vam, da ostanete v stiku z vašimi strankami, katerim sporočate zanimivo in relevantno vsebino v zvezi z vašimi izdelki/ storitvami ali vašim podjetjem 
  • Z newslettrom lahko učinkovito pretvorite obiskovalce v stranke. Obiskovalec vaše spletne strani ali vaše spletne trgovine po navadi ne opravi nakupa oz. konverzije ob prvem obisku. V kolikor ga pritegne vsebina spletne strani se bo prijavil na obveščanje (newsletter). Z dobro vsebino, koristnimi informacijami in napotki, lahko zaradi newslettra pretvorite obiskovalca v stranko oz. kupca na vaši spletni trgovini. 
  • Dober newsletter vam lahko pomaga, da vaše podjetje izstopa iz povprečja in na ta način pusti dober vtis pri strankah. Podobno kot pri avtorjih dobrih knjig, podjetja, ki ustvarjajo dobre e-mail newslettre so pogosto tretirana kot vodilna na svojem področju. 

Kaj je responsive e-mail šablona?

Responsive e-mail šablona (ang. template) je takšna e-mail šablona, katera vsebina (e-mail) se prilagaja zaslonu oz. napravi, na kateri jo uporabnik pregleduje

Zakaj uporabiti responsive e-maile?

Večina uporabnikov svoje maile preveri kar preko mobilnega naprave, ali na pametnem telefonu ali pa na tabličnem računalniku. Če mailing prilagodite, da se prikaže na vseh napravah, ne glede na velikost ekrana, bo to vplivalo na večjo uspešnost vašega newslettra (večji open rate). 

E-poštar za napredno obveščanje uporabnikov

E-poštar je Kabijeva aplikacija za enostavno, hitro in učinkovito obveščanje potencialnih in obstoječih strank o akcijah, dogodkih, novih izdelkih in storitvah. Z E-Poštarjem lahko ustvarjate uniktane e-maile, ki so že prilagojeni za prikaz na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih (responsive design).

email marketing

Težave HTML mailov v odjemalcu pošte Microsoft Outlook?

Ustvariti responsive (odzivni design) e-mail šablono, ki jo bo odjemalec pošte Microsoft Outlook lahko odprl, je izjemno težavno, saj Outlook v osnovni ne podpira HTML kode. 

Pojavijo se lahko problemi, kot so: 

  • Težave s prikazom slik 
  • Težave s HTML oznakami in atributi 
  • Težave z animacijami 
  • Težave s fonti 

V veliki večini, bo Outlook odjemalec pošte drugače prikazal takšne e-mail, kot so v resnici videti. 

Poleg tega ima Outlook veliko različic programa oz. aplikacije: Outlook 2000, 2002, 2003, 2007, 2010, 2013, 2016, 2019, Outlook.com, Outlook for Office 365, Outlook for Mac, Outlook for iOS, Outlook for Android, … In vsi uporabljajo različna orodja za prikaz mailov, kar pomeni, da vsak od njih uporablja tudi svoja pravila glede prikazov (katere stvari prikaže in katere ne). 

Večina uporabnikov, ki pregleduje svoje e-mail preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika bo za to uporabila drug odjemalec pošte. Večina fizičnih oseb uporablja Outlook mail za službene namene, za ostalo pa drug odjemalec pošte.