Novice

 Kako dolga naj bo blog objava?

Kako dolga naj bo blog objava?

Petek, 24. julij 2020
Posodobljeno: Petek, 17. marec 2023

Kako dolga naj bo vaša blog objava? To je vprašanje, ki mu ni enostavnega odgovora. V našem članku boste izvedeli, kako določiti optimalno dolžino blog objave, ki bo zadostila tako uporabnikom kot tudi iskalnikom. Pokazali vam bomo raziskave o optimalni dolžini objav, predstavili smo prednosti daljših in krajših objav ter kako najbolje uporabiti ključne besede za SEO optimizacijo. Odkrili boste tudi, kako uporabiti strukturo besedila in oblikovanje za privlačnost bralcev ter kako uporabljati vsebine, kot so slike in videoposnetki, za izboljšanje uporabniške izkušnje. Preberite naš članek in se naučite, kako pisati blog objave, ki bodo pritegnile občinstvo in dobro rangirale na iskalnikih.

Večina blog objav naj vsebuje vsaj 300 besed. V kolikor bo objava vsebovala manj besed se takoj vprašajte, ali imate sploh kaj za povedati o napisani temi.

Ne glede na priporočila (blog objava naj vsebuje 1500 besed) pa doseči točno določeno število besed, ne sme postati vaš glavni cilj. Vaš glavni cilj je, da napišete zanimiv, dobro raziskan tekst, ki naj bo dolg toliko, kolikor se vam zdi, da je to potrebno, ne več ne manj.

Bolj kot na dolžino se osredotočite na optimiziranje blog objav.

V Kabiju lahko optimizirate vašo blog objavo s pomočjo CMS administracije spletne strani.

Zakaj ljudje mislijo, da so daljše objave boljše za SEO optimizacijo?

Ljudje mislijo, da daljše blog objave pozitivno vplivajo na SEO optimizacijo, ker:

V teoriji je to morda res, vendar se v praksi to ne izkaže za pravilno razmišljanje. Do določene količine besede je korelacija zgornjih dveh trditev pravilna, vendar pa določeni točki to začne padati.

Deli:

Oznake