Novice

Kaj mora vsebovati sodoben CMS sistem?

Kaj mora vsebovati sodoben CMS sistem?

Četrtek, 6. oktober 2022
Posodobljeno: Četrtek, 26. oktober 2023

CMS sistem je v današnjem času nepogrešljiv za vsako spletno stran, spletno trgovino ali spletni portal. Omogoča nam enostavno upravljanje celotne spletne strani, brez programiranja. S pomočjo CMS sistem spletna stran postane učinkovit trženjski in prodajni kanal za vsako podjetje.

Na trgu obstaja malo morje CMS sistemov in vsak od njih ponuja specifične funkcionalnosti in prednosti pred drugimi. Kateri je najprimernejši za vašo podjetje je odvisno od zahtev in potreb, ki jih imate, oz. kaj potrebujete.

Če želite imeti spletno trgovino, potrebujete CMS sistem, ki omogoča upravljanje z izdelki, naročili, itd., na kratko CMS za spletno trgovino. V Kabiju imamo za upravljanje spletne trgovine pripravljen specializiran sistem Kabi Trgovina, ki je del Kabi platforme, v kateri se nahaja tudi CMS.

To je samo ena od funkcionalnosti, ki bi jo želeli imeti, ko izberete CMS sistem, ki bo najprimernejši za vaše podjetje / organizacijo. Da bo odločitev o tem, kateri CMS izbrati lažja, smo za vas pripravili seznam funkcionalnosti, ki jih mora imeti vsak sodoben CMS sistem.

1. Odzivni dizajn

Odzivni dizajn pomeni, da je spletna stran prilagojena za mobilne naprave. V primeru izbire CMS sistema pa imamo tukaj v mislih, da se vsebina, ki jo urejamo preko CMS sistema, samodejno prilagaja velikosti zaslona, na katerem bo uporabnik gledal spletno stran. Tukaj nimamo v mislih samo tekste, pač pa tudi slike, video posnetke, elemente v meniju, itd.

2. Zmogljivo orodje za urejanje vsebine

Sodobni CMS sistem vam mora omogočati, da vsebino urejate tako, kot želite. Ena možnost je, da imate za vsako podstran pripravljene ustrezne načine prikaza, npr. posebne prikaze za podstrani blog, kontakt, seznam izdelkov, seznam storitev, itd. Druga možnost pa je, da vam CMS omogoča, da uredite prikaz podstrani popolnoma sami.

V Kabi CMS sistemu imamo pripravljeni rešitvi za obe različici. Vnaprej pripravljene podstrani se urejajo z načinom prikaza, ki je že vnaprej pripravljen. Uporabnik lahko sam določi, kateri prikaz bo uporabil.

Drug način je urejanje strani s t.i. gradniki. Gradniki omogočajo, da uporabnik samostojno sestavi podstran s pomočjo gradnikov.

3. Nadgradnje CMS urejevalnika

Za določene CMS urejevalnike je potrebno skrbeti za redne nadgradnje, ker drugače postanejo izredno ranljivi za raznovrstne napade hekerjev.

V Kabiju sami skrbimo za redne nadgradnje CMS urejevalnika, s čimer poskrbimo za nemoteno delo naših strank, ki jim ni potrebno razmišljati, ali je potrebno nadgraditi CMS urejevalnik. Redne nadgradnje so vključene v vzdrževanje spletne strani.

4. Upravljanje večjezičnosti

Živimo v globalnem svetu, ki premika meje poslovanja. Zato je pomembno, da nagovorite potencialne stranke v njihovem jeziku.

Večjezičnost bi morala biti standardna funkcionalnost sodobnega CMS sistema. Kabi CMS omogoča upravljanje večjezičnih spletnih strani, ne glede na število jezikov, ki jih imate na spletni strani. Poleg tega lahko imate različne vsebine na različnih jezikovnih različicah.

Primer urejanja večjezičnosti
Primer urejanja večjezičnosti

5. Nadzor objavljanja vsebine

Velika verjetnost je, da vsebino na spletni strani v vašem podjetju ali organizaciji objavlja več oseb. V tem primeru je v določenih podjetjih objava vsebine organizirana tako, da jo mora pred objavo pregledati odgovorna oseba. V tem primeru mora CMS omogočati, da vsebina ne mora biti objavljena, predno je ne odobri odgovorna oseba.

Kabi CMS omogoča več vrst pravic za upravljanje s CMS sistemom. Ena od teh je, da določeni uporabniki ne morejo objaviti vsebine, lahko pa jo dajo v odobritev administratorjem, ki imajo pravico odobritve ali zavrnitve objave.

Primer določanja pravic za obajvljanje vsebine
Primer določanja pravic za obajvljanje vsebine

6. Vgrajena SEO orodja

S pomočjo vgrajenih SEO orodij boste lahko optimizirali vsebino na spletni strani, da se bo boljše uvrščala na strani rezultatov spletnega iskalnika.

Osnovne funkcionalnosti bi morale biti:

  • Urejanje HTML naslovov
  • Urejanje META opisov
  • Urejanje H elementov za naslove
  • Urejanje povezav
  • Urejanje URL naslovov
  • Urejanje ALT zapisov
Del SEO rešitve v Kabi CMS sistemu
Del SEO rešitve v Kabi CMS sistemu

7. Možnost integracij z ostalimi sistemi

Nemogoče je, da bo CMS sistem omogočal vse funkcionalnosti, ki jih želite oz. potrebujete. Zato je pomembno, da lahko CMS povežete z ostalimi aplikacijami. Najpogostejše integracije z zunanjimi sistemi se zgodijo pri spletnih trgovinah, ko je potrebno spletno trgovino povezati z ERP sistemom, ali pa s plačilnim centrom.

Kabi CMS sistem je del Kabi platforme, ki že sama po sebi omogoča veliko integracij. Tako je lahko CMS povezan s sistemom za e-mail marketing E-Poštar, CRM sistem za upravljanje strank, HRM sistem, sistemom za Projektno vodenje, itd. Poleg tega ga lahko enostavno povežemo tudi z ostalimi sistemi.

Poleg tega smo v Kabiju razvili API, ki omogoča, da se naš CMS poveže s katerokoli drugo zunanjo rešitvijo.

8. Povezava s spletno analitiko

Če želite preveriti uspešnost vaše spletne strani, mora biti ta povezana s spletno analitiko. Spletna analitika vam pove, koliko obiskovalcev je imela vaša spletna stran, katere so najbolj obiskane podstrani, kakšna je struktura obiskovalcev, itd.

9. Podpora

Pri uporabi CMS sistema je izjemno pomembna podpora. Podjetje, ki je izdelalo spletno stran, vam po navadi nudi tudi podporo pri uporabi CMS sistema.

V Kabiju imamo v paketu vzdrževanja in gostovanja spletne strani vedno vključeno podporo in izobraževanje o uporabi CMS sistema. Čeprav je naš CMS sistem izjemno enostaven za uporabo, smo našim uporabnikom vedno na voljo za pomoč in podporo.

Kabi CMS Bananadmin
Kabi CMS Bananadmin

Kabi CMS sistem omogoča vse našteto in še več. Glavna prednost Kabi CMS sistema je, da je del Kabi platforme, ki omogoča celovito digitalizacijo in upravljanje podjetja.

Ne izbirate samo CMS sistem, izbirate tudi partnerja

CMS sistem ni vse, kar morate vzeti v obzir pri vaši spletni strani. Poleg CMS sistema je pomembno, da imate kvalitetno in zanesljivo podporo. Spletna stran je izjemno pomemben trženjski in prodajni kanal, ki ga morate redno negovati. Za kvalitetno nego pa potrebujete tudi pomoč.

Pri Kabiju podporo strankam jemljemo izjemno resno, zato ima vsaka spletna stran svojega skrbnika, na katerega se lahko stranka obrne, ko potrebuje pomoč.