Novice

Izjemno pomembno je, da spoznate svoje stranke oz. uporabnike. To je tista ciljna skupina, ki jo želite najbolj pritegniti.

6 nasvetov za boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani

Ponedeljek, 8. julij 2019
Posodobljeno: Četrtek, 16. marec 2023

Ste se kdaj vprašali, na kaj je potrebno biti pozoren, pri ustvarjanju dober uporabniške izkušnje na  spletni strani – UX design? 

Kaj dejansko je uporabniška izkušnja oz. UX design? Cilj dobre uporabniške izkušnje oz. UX design-a je izboljšati zadovoljstvo stranke z nekim produktom ali storitvijo ( v tem primeru s spletno stranjo), medtem, ko jo uporabljajo

Zgoraj napisana definicija je le ena od mnogih, vse pa imajo v ozadju isti pomen – kako najbolj pritegniti uporabnika. Zato smo pripravili 6 nasvetov, ki vam bodo pomagali ustvariti najboljšo uporabniško izkušnjo pri oblikovanju in izdelavi spletne strani

1. Ustvarjanje uporabniških profilov 

Izjemno pomembno je, da spoznate svoje stranke oz. uporabnike. To je tista ciljna skupina, ki jo želite najbolj pritegniti. Pri tem pa ne zanašati na lastne predsodke in izkušnje. Nikoli ne predvidevajte nekaj, saj je velika verjetnost, da vaši uporabniki razmišljajo čisto drugače. Zato je pomembno, da izveste njihove želje od njih samih. Poslušajte njihove želje in sodelujte z njimi že v času razvoja spletne strani. 

2. Uporabljajte orodja za projektno vodenje 

En od pomembnih stvari je organizacija dela. V primeru, da pri projektu sodeluje več ljudi, je potrebno imeti delo dobro organizirano. Pri tem priporočamo uporabo orodij oz. aplikacij za projektno vodenje. Le-te so nam v pomoč pri izpeljavi celotnega projekta – od določanja časovnic, nalog, itd. 

V Kabiju uporabljamo za ta namen naše lastno orodje za projektno vodenje Kabi Projekti

3. Pri oblikovanju spletne strani glejte skozi oči uporabnika 

Pri oblikovanju spletne strani glejte skozi oči uporabnika, na ta način boste ustvarili spletno stran, namenjeno uporabnikom. Veliko podjetij si želi ustvariti spletno stran, ki je všeč le njim, pozabijo pa na njihove uporabnike. V prvi vrsti delamo spletno stran za naše uporabnike in stranke, saj so oni tisti, ki nam ustvarjajo prihodke.  

Zaželeno je slediti načelu, da vedno upoštevamo razum in ne podležemo čustvom. Velikokrat lahko zaradi tega zmedete uporabnika, kaj je glavni cilj spletne strani. 

4. Vsebina je kraljica 

Vsebina spletne strani je najpomembnejša! Vsebina je tista po kateri je narejen design oz. oblika spletne strani. Oblikovalci, razvijalci in tekstopisci morajo skupaj sodelovati pri projektu. Tekstopisci imajo pomembno vlogo, saj ustvarijo vsebino spletne strani. Poleg tega dajo navodila, kateri del vsebine je potrebno izpostaviti. 

5. Uporabniška izkušnja brez trenja 

Sledite načelu manj je več. Minimalistične in preproste spletne strani so uporabnikom razumljivejše in zaradi tega enostavnejše za uporabo. Ustvarite uporabniško izkušnjo na osnovi komunikacije. Vsebina spletne strani naj bo narejena tako, da ima uporabnik občutek, da sodeluje v pogovoru s spletno stranjo, ki odgovarja na uporabnikova vprašanja. 

6. Izboljšate uporabnost spletne strani – Responsive oz. odzivni design 

Danes, ko je vedno več iskanj po spletu preko mobilnih naprav, predvsem pa preko pametnih telefonov je ključnega pomena, da je spletna stran prilagojena za mobilne naprave. Zato posvetite t.i. responsive designu več časa, saj boste na ta način pozitivno vplivali na uporabniško izkušnjo spletne strani. 

Ko ustvarimo spletno stran, in če upoštevamo vse zgornje nasvete, je pomembno, da na uporabniški izkušnji delamo neprestano. Le na ta način boste ostali v stiku s konkurenco. Se pa zavedamo, da je včasih to težko, saj velikokrat nismo odvisni sami od sebe in naše odločitve vpliva veliko dejavnikov (čas, sredstva, kader, itd.).