Novice

Spletna stran za novogradnjo

Spletna stran za novogradnjo

Ponedeljek, 15. november 2021

V Kabiju izdelujemo nepremičninske spletne strani že od leta 1995, ko smo lansirali naš nepremičninski portal Nepremičnine Si21. Nepremičninske spletne strani so od ostalih spletnih strani zelo razlikujejo. Predvsem je izdelava praktične in učinkovite nepremičninske spletne strani bistveno težja, kot izdelava običajnih spletnih strani.

Nepremičninske spletne strani so posebne ravno zaradi posameznih nepremičnin. Posamezne nepremičnine imajo kar nekaj pomembnih elementov, ki otežujejo samo izdelavo. Za nepremičnine je potrebno najprej imeti urejene šifrante. Tukaj mislimo na dva šifranta:

  • Šifrant lokacij
  • Šifrant nepremičnin - vrste in tipi nepremičnin

Izdelava spletnih strani za nepremičnine je ena od naših specialnosti, saj smo do sedaj izdelali že več kot 250 nepremičninskih spletnih strani. Samo v letošnjem letu smo jih izdelali že 17 (nekaj jih je še v pripravi in bodo kmalu objavljene).

Posebna veja nepremičninskih spletnih strani so spletne strani za novogradnje. Novogradnje so novi objekti/ nepremičnine, katere značilnost je, da so na isti lokaciji in da so enote povezane z objektom. Zaradi povezave z objektom lahko posamezne nepremičnine pokažemo v obliki interaktivnega prikaza.

Interaktivni prikaz novogradnje

Interaktivni prikaz novogradnje je poseben prikaz enot v novogradnji, ki je koristen predvsem za obiskovalce nepremičnin, ker si lažje predstavljajo videz objekta in kje se nahaja nepremičnina, ki jih zanima za nakup. Po navadi je interaktivni prikaz videti tako, da je objekt razdeljen na nadstropja in da je mogoče klikati po posameznih nadstropjih.

Primer možnosti izbire nadstropja
Primer možnosti izbire nadstropja

Po izbranem nadstropju se odpre tloris posameznega nadstropja. Tloris posameznega nadstropja prikazuje vse enote v tem nadstropju. Pri interaktivnem prikazu nadstropja so enote ločene med seboj tudi po barvi. Barva predstavljajo status nepremičnine:

  • Zelena – prosta nepremičnina
  • Rumena – rezervirana nepremičnina
  • Rdeča - prodana nepremičnina
Primer tlorisa nadstropja
Primer tlorisa nadstropja

Pri prikazu posamezne nepremičnine pri novogradnji je pomembno, da prikažejo vse potrebne informacije o posamezni enoti:

  • Dobra slika tlorisa
  • Seznam prostorov

Dobra slika tlorisa je pomembna, da si lahko obiskovalec dobro vidi razporeditev prostorov posamezne nepremičninske enote. Seznam prostorov pa je pomemben, da obiskovalec lahko vidi kvadrature posameznih prostorov.

Primer prikaza posameznega stanovanja
Primer prikaza posameznega stanovanja

Novogradnje z veliko enotami

Pri novogradnjah z veliko enotami je potrebno poleg interaktivnega prikaza imeti še dodatni prikaz nepremičnin. V tem primeru se največkrat poslužujemo dveh prikazov nepremičnin:

  • Tabelarični prikaz
  • Grafični prikaz

Tabelarični prikaz je v obliki tabele, grafični prikaz pa po navadi prikazuje poleg osnovnih podatkov še sliko nepremičnine/ tlorisa.

Sam seznam nepremičnin v osnovni različici omogoča sortiranje nepremičnin po ceni in velikosti. Pri novogradnjah z veliko enotami pa izdelamo še filter oz. iskalnik nepremičnin. Iskalnik nepremičnin vsebuje lastnosti nepremičnin, s čimer poskrbimo, da v primeru iskanja nepremičnin s pomočjo filtra ne pridemo do praznih rezultatov.

Povezava med spletno stranjo in CRM-jem

Spletna stran za nepremičnine ali novogradnjo, ki jo izdelamo v Kabiju, je samodejno povezana z nepremičninskim CRM sistemom Agent1. Povezava med spletno stranjo in CRM-jem je izjemno koristna, še posebej za prodajalce (in investitorje) nepremičnin. S pomočjo CRM sistema se enostavno in sistematizirano vodijo vsi leadi oz. povpraševanja.

V CRM-ju enostavno vidite, koliko povpraševanj je bilo za posamezno nepremičnino in v kateri faze prodaje se le-ta nahaja.

CRM sistem Agent1 je izjemno močno marketinško orodje, saj omogoča oglaševanje nepremičnin tudi na nepremičninskih portalih. Poleg tega lahko preko CRM-ja sodelujeta investitor in prodajalec (nepremičninska agencija). Investitor preko CRM-ja preverja stanje prodaje, za prodajalce pa je to orodje, ki omogoča sistematizirano prodajo.

Nepremičninske spletne strani in spletne strani za novogradnje so zahtevnejše za izdelavo. V kolikor s tem nimate izkušenj ali pa vsaj kvalitetnih orodij za izdelavo, je rezultat največkrat neuporabna spletna stran. Zato se je potrebno pri takem projektu sodelovati s pravim podjetjem z veliko izkušnjami. Tukaj vam na pomoč priskočimo mi. Poznamo trg, imamo izkušnje, vemo kaj potrebujete in znamo vam svetovati, kaj je najoptimalnejša rešitev za vas. Zaupajo nam mnogi, zakaj nam ne bi zaupali tudi vi?