Novice

Novi standardi za preverjanje e-pošte

Novi standardi za preverjanje e-pošte

Ključne spremembe pri Googleu in Yahoo od februarja 2024

Sreda, 24. januar 2024

Pripravite svoje podjetje na nove standarde varnosti e-pošte

Od 1. februarja 2024 dalje naprej bosta Google in Yahoo uveljavila nove standarde za dostavo e-pošte, kar predstavlja pomemben preobrat v pristopu podjetij k preverjanju pristnosti e-pošte. Spremembe so ključne za podjetja in tržnike, ki se močno zanašajo na komunikacijo prek e-pošte, še posebej tista, ki se ukvarjajo s pošiljanjem obsežnih količin e-pošte.

Razumevanje novih pravil za preverjanje e-pošte

Prihajajoče spremembe so osredotočene na izboljšanje varnosti in pristnosti e-pošte. Nove smernice Googlea in Yahoo zahtevajo, da pošiljatelji, še posebej tisti, ki se ukvarjajo z velikimi količinami e-pošte, sledijo strogim metodam preverjanja pristnosti. To vključuje vzpostavitev:

  • SPF (Sender Policy Framework),
  • DKIM (DomainKeys Identified Mail) in
  • DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance)

protokolov za preverjanje internetnih domen, prehod s splošnih e-poštnih domen na lastne specifične domene ter ohranjanje nizkih stopenj pritožb zaradi neželene pošte.

Glavni zahtevki za dostavo e-pošte

S spremembami na področju preverjanja pristnosti in standardov dostave e-pošte Google in Yahoo vsakemu pošiljatelju postavljata naslednje zahteve:

  • Preverjanje pristnosti e-pošte: Vsi pošiljatelji morajo omogočiti preverjanje pristnosti e-pošte prek DKIM in vzpostaviti osnovne DMARC evidence.
  • Prehod na lastno domeno: Prehod iz splošnih naslovov @gmail.com na lastne domene postaja ključen za prihajajoče spremembe preverjanja pristnosti.
  • Pritožbe zaradi neželene pošte: Ključna mera dostave e-pošte je stopnja pritožb zaradi neželene pošte. Za optimalno dostavo v nabiralnike je ključno ohraniti stopnjo pritožb zaradi neželene pošte pod 0,1% po smernicah Googla, medtem ko Yahoo svetuje ohranjanje te stopnje pod 0,3%. Učinkovito upravljanje s stopnjo neželene pošte je pogoj za zagotavljanje, da sporočila dosežejo ciljno občinstvo.

Ključni časovni načrt sprememb e-pošte

 

  • Februar 2024: Google in Yahoo bosta začela uveljavljati nove standarde za e-pošto. Pošiljatelji e-pošte morajo upoštevati nove ključne smernice za skladnost Googla in Yahooja. Množični pošiljatelji, ki ne izpolnjujejo novih zahtev pošiljatelja, bodo začeli prejemati začasne napake pri majhnem odstotku svojega neusklajenega prometa z e-pošto. To je zasnovano tako, da pošiljateljem pomaga prepoznati in odpraviti težave s skladnostjo.
  • April 2024: Neusklajeni e-poštni promet bo doživel višje stopnje zavrnitve. Določen odstotek neusklajenega prometa z e-pošto bo zavrnjen in ta stopnja zavrnitve se bo postopoma povečevala. Na primer, če 75% prometa pošiljatelja ustreza zahtevam, se bo preostalih 25% neusklajenega prometa začelo srečevati z zavrnitvijo.
  • 1. junij 2024: Ključni rok za množične pošiljatelje e-pošte. Do tega datuma morajo vsa komercialna in promocijska sporočila podpirati funkcijo odjave s samo enim klikom, kar izboljšuje nadzor in privolitev uporabnikov.

Pomembnost skladnosti z novimi standardi preverjanja pristnosti e-pošte

Skladnost z novimi standardi e-pošte ni pomembna zgolj za izogibanje kaznim ali zavrnitvam e-pošte. Gre tudi za varovanje integritete vaših komunikacij prek e-pošte. Overjena e-sporočila ščitijo prejemnike pred zlonamernimi grožnjami, kot so ponarejanje in ribarjenje. Prav tako zagotavljajo, da vaša organizacija ni tarča lažnega predstavljanja, s čimer se izboljšuje zaupanje v vaše komunikacije.

Proaktivni koraki, ki jih lahko sprejmete.

Pripravite se na prihajajoče spremembe in zagotovite skladnost s standardi preverjanja pristnosti e-pošte s temi proaktivnimi koraki:

  1. Nastavitev DKIM in DMARC: Pripravite se na nove zahteve z vzpostavitvijo DKIM in dodajanjem osnovne DMARC evidence za vse e-poštne domene. To bo pripomoglo k zagotovitvi preverjanja pristnosti in zmanjšanju tveganja za zlonamerno rabo.

  2. Prehod na lastno domeno: Če trenutno uporabljate splošno domeno, kot je @gmail.com, načrtujte prehod na lastno domeno. To je ključno za prihajajoče spremembe preverjanja pristnosti in zagotavljanje varnosti vaše e-pošte.

  3. Upravljanje s pritožbami zaradi neželene pošte: Aktivno delujte na ohranjanju nizkih stopenj pritožb zaradi neželene pošte, saj bo to pomembno vplivalo na dostavo vaših e-poštnih sporočil. Uporabljajte najboljše prakse za preprečevanje pritožb in ohranjanje pozitivne izkušnje prejemnikov.

Pomoč Kabi strokovnjakov pri prilagoditvi

V obdobju prehoda in prilagajanja na nove standarde je lahko izziv za vsako podjetje. Kabi d.o.o., z več kot 30-letnim strokovnim znanjem na področju kibernetske varnosti in rešitev za varnost e-pošte, vam je na voljo. Naši strokovnjaki vam lahko nudijo podrobnejše smernice, svetovanje in podporo pri implementaciji potrebnih sprememb.

Za dodatne informacije in pomoč se obrnite na naše strokovnjake, ki bodo zagotovili, da boste pripravljeni na nove zahteve za preverjanje pristnosti e-pošte in ohranjanje varnosti vaše e-poštne komunikacije. Vsi uporabniki E-poštarja pa imajo vse že prilagojeno zadnjim standardom.