Novice

Kako izboljšati SEO optimizacijo na vaši spletni strani v letu 2020?

Kako izboljšati SEO optimizacijo na vaši spletni strani v letu 2020?

Novoletne zaobljube, ki jih lahko uresničite

Nedelja, 19. januar 2020

Leto 2020 je že v polnem zagonu in že se bližamo koncu prvega meseca. Do sedaj so se tudi že selekcionirale novoletne zaobljube, ki smo jih sprejeli. Ostale so samo tiste, katere bomo obdržali. 

Težave z novoletnimi zaobljubami so, da so preveč ohlapne, kot npr.: jedel bom bolj zdravo, več se bom rekreiral, več časa bom posvetil družini, itd. To kar smo našteli so želeni rezultati, niso pa konkretne rešitve, s katerimi bomo te rezultate dosegli. Zato je potrebno zaobljube narediti takšne, da bomo dejansko vedeli kaj točno narediti. Primer: v ponedeljek, sredo in petek bom jedel zdravo hrano. To je konkreten načrt, ki ga lahko hitro izpolnimo. 

Enako zaobljubo oz. načrt pa bi bilo pametno narediti za SEO optimizacijo spletnih strani. Za boljši učinek je seveda potrebno narediti ustrezen načrt. 

Na kaj morate biti pozorni?

Ko postavljate cilje za boljšo SEO optimizacijo, si je potrebno zapomniti naslednje: 

  • Uporabljajte jasne izraze in definicije 
  • Vedno se vprašajte, zakaj je to pomembno za vas in vaše podjetje? 
  • Vedeti morate, kako boste to storili. 
  • Ne pričakujte rezultatov takoj 
  • SEO optimizacija spletni strani je kompleksen proces in ne morete narediti vsega naenkrat 
  • To ne sme biti cilj samo zato, ker je to novo leto. 

Cilj 1: Redne revizije uspešnosti spletne strani

Za boljšo SEO optimizacijo je potrebno opravljati redne revizije uspešnosti vaše spletne strani. Pri tem je potrebno analizirati: 

  • Vašo domeno 
  • Podstrani 
  • Ključne besede in vaša uvrstitev na ključne besede 
  • Statistika obiska 

Redna revizija oz. redno vzdrževanje je veliko boljše, kot da ukrepate takrat, ko se pojavi problem. Z redno revizijo vaše spletne strani boste vedeli, v kakšnem stanju je vaša spletna stran in če se kje pojavi problem, boste veliko lažje ukrepali, kot če tega ne storite. 

Cilj 2: Začnite delati SERP – SEO (search engine result page SEO)

Ta cilj bi najlažje prikazali s prispodobo iz resničnega življenja: “Več pozornosti bom posvetil svoji zunanjosti.” 

SERP-SEO je SEO praksa, katere cilj je, da vašo spletno stran izpostavi glede na ostale zadetke na strani rezultatov iskanja spletnega iskalnika (SERP). SERP-SEO ni tako povezan s samo uvrstitvijo spletne strani, pač pa kako je vaša spletna stran vidna na strani rezultatov iskanja spletnega iskalnika

V Kabiju vam svetujemo, kdaj je koristno, da pri izdelavi spletne strani upoštevamo različne prikaze vaše spletne strani na strani rezultatov iskanja spletnega iskalnika. 

Cilj 3: Redno nadgrajujte povezave na vaši spletni strani

Povezave (zunanje ali notranje) na vaši spletni strani so zelo pomemben del SEO optimizacije spletne strani in eden glavnih dejavnikov, ki vplivajo na uvrstitev na spletnih iskalnikih. Več kot imate povezav, več možnosti imate za boljšo uvrstitev. Pri tem pa je potrebno paziti, da so le-te povezave kvalitetne.  

Za gradnjo mreže povezav na vaši spletni strani je potrebno veliko dela. Predvsem je tu potrebno graditi vašo “socialno mrežo”, s katero boste lažje prišli do kvalitetnih povezav, s katerimi boste pozitivno vplivali na uvrstitev vaše spletne strani. 

Cilj 4: Redno posodabljajte vsebino na vaši spletni strani

To je eden izmed najpomembnejši in pa tudi najenostavnejših ciljev. Če imate spletno stran narejeno na CMS vmesniku, ki vam omogoča enostavno urejanje spletne strani, boste lahko na to vplivali popolnoma sami, brez posredovanja razvijalcev. Ne glede na to, v kateri branži poslujete, je pomembno, da redno posodabljate vsebino na vaši spletni strani. Nihče ne mara, da vidi na spletni strani novice iz leta 2016. Enako velja tudi za spletne iskalnike. V kolikor ne posodabljate vsebine na vaši spletni strani, lahko to vpliva na uvrstitev vaše spletne strani. 

Zaključek

Novoletne zaobljube so postale “kliše”, s katerimi se želimo izboljšati v novem letu. Le-te lahko prenesemo tudi na naše poslovanje na spletu. Verjamemo, da lahko z upoštevanjem zgornjih ciljev uspešno vplivate na vašo spletno stran in vašo spletno trgovino, kar se bo odražalo v uspešnejšem poslovanju.