Novice

Kaj potrebujete za delo od doma in domačo pisarno?

Kaj potrebujete za delo od doma in domačo pisarno?

Katera orodja so primerna za delo od doma?

Ponedeljek, 4. maj 2020
Posodobljeno: Petek, 31. marec 2023

V kolikor trenutno nimate še domače pisarne se pripravite, mogoče je boste kmalu potrebovali. Trenutni časi epidemije so pokazali, da je delo od doma postala neka nova realnost, vsaj za čas stroge karantene. Enostavno si več ne moremo privoščiti, da bi naš posel stal mesece. Rešitev za to je domača pisarna oz. Home office, ki nam omogoča, da delo, ki ga sicer opravimo v službi, opravimo na daljavo doma. Delo od doma nam omogočajo orodja, s katerimi:

  • Vemo kakšne so naše naloge
  • Imamo pregled nad vsemi projekti
  • Lahko sodelujemo s sodelavci, s katerimi smo na projektu
  • Lahko enostavno komuniciramo s sodelavci in s strankami
  • Pregledujemo elektronsko pošto
  • So delo in s tem povezani podatki varni

Že pred samo pandemijo korona virusa, je kar nekaj podjetij svojim zaposlenim omogočilo delo od doma. Trend dela od doma pa je sedaj samo še v porastu.

Migracija dela iz pisarne v dom na prvi pogled ni težavna. Delo v domači pisarni je lahko produktivnejše, saj delamo v domačem okolju, ki nam je pri srcu. Vendar pri tem nas lahko hitro " zmotijo” stvari, ki niso povezane s službo, kot npr. da moramo oprati posodo, skuhati kosilo, pogledati del serije, ki je nismo uspeli prejšnji dan, itd. Hitro lahko opazimo, da pri delu od doma potrebujemo bistveno več osredotočenosti, kot na delovnem mestu, drugače je lahko učinek kontra produktiven.

Za učinkovito domačo pisarno in delo od doma potrebujete:

  1. Prostor za delo
  2. Računalnik in internetno povezavo
  3. Sistem za sodelovanje s sodelavci
  4. Sistem za projektno vodenje
  5. CRM za vodenje strank
  6. Elektronsko pošto

Prostor za delo

Prvi pogoj, ki mora biti izpolnjen je, da najdete primeren prostor za delo v vaši hiši ali stanovanju. Ta prostor ne sme biti vaš najljubši naslanjač v dnevni sobi ali za jedilno mizo. Najboljše je, če je to ločena soba, v kateri imate mizo, na kateri je računalnik. Na ta način imate ločen prostor, kjer se lahko osredotočite izključno na delo. Zaželeno je, da je v takšni sobi čim manj motečih dejavnikov, ki bi vas odvrnili od dela. Ločena soba za delo je koristna tudi v primeru, če živite z več ljudmi, saj se na ta način izolirani od ostalih.

Računalnik in internetna povezava

Kljub temu, da smo do nedavnega bili zelo mobilni in smo veliko stvari opravili kar preko mobilnega telefona, brez računalnika ali prenosnega računalnika pri delu od doma ne bo šlo. S pomočjo dobrega računalnika lahko naredimo bistveno več, kot preko telefona ali tabličnega računalnika. V primeru, da potrebujete nasvet, kateri računalnik je pravi za vaše delo ali iščete nov računalnik za nakup, vam na pomoč priskočijo naši strokovnjaki, ki vam bomo znali svetovati, kateri računalnik je primeren za vas in vaše delo.

Priporočamo tudi, da imate doma tudi dobro oz. hitro internetno povezavo. Hitra internetna povezava vam omogoča, da delo poteka nemoteno.

Sistem za sodelovanje s sodelavci

Ena večjih pomanjkljivosti pri delu od doma je, da nimate neposrednega stika s sodelavci. Velikokrat se zgodi, da potrebujete za dokončanje dela pomoč sodelavke ali sodelavca. Neprestano klicanje po telefonu je lahko zelo moteče. Zato smo pri Kabiju razvili enostavno aplikacijo za koordinacijo dela in zaposlenih v podjetju – Sodelovanje. Z aplikacijo Sodelovanje je tako delo opravljeno hitreje, kar pa je najpomembnejše, zaposleni lahko preko Sodelovanja opravijo nalogo in pri tem komunicirajo med seboj.

Sodelovanje je del Kabi platforme, kar pomeni, da je sistem oz. aplikacija v oblaku. To pomeni, da lahko aplikacijo Sodelovanje uporabljate kjerkoli in neodvisno od programske opreme na vašem računalniku.

Sodelovanje se iz pisarne preseli v domačo pisarno
Sodelovanje se iz pisarne preseli v domačo pisarno

Sistem za projektno vodenje

Sistem za projektno vodenje je nepogrešljiv del vsakega podjetja. Zato je pomembno, da lahko ta isti sistem uporabljate tudi doma. Kabi Projekti je sistem za projektno vodenje. Omogočajo vam celovit pregled nad vsemi projekti v podjetju, v kateri fazi so, kdo je odgovoren, kaj narejeno, napredna poročila, itd. Projekti so modularni, kar pomeni, da so prilagodljivi vsakemu podjetju, ne glede na velikost in branžo v kateri posluje.

CRM za vodenje strank

CRM sistem je ključen element, ki nam pomaga pri upravljanju strank in potencialnih strank. O tem kaj je CRM in kako ga uporabiti, si preberite tukaj. Če povzamemo, CRM sistem nam omogoča celovite upravljanje in pregled nad strankami, potencialnimi strankami in tudi nad delom v podjetju.

Kabi CRM je razdeljen na več različnih CRM sistemov, kot so:

Tudi Kabi CRM sistem je modularna rešitev, kar pomeni, da je prilagodljiv vsakemu podjetju, ne glede na velikost in branžo v kateri posluje.

Kabi CRM prodaja
Kabi CRM prodaja

Elektronska pošta

Čeprav se mogoče sliši banalno, je elektronska pošta zelo pomembna tudi za delo od doma. Zakaj smo omenjamo elektronsko pošto in delo od doma? Pri elektronski pošti, ki jo dobite npr. pri gostovanju spletne strani obstaja veliko omejitev, kot npr. omejitve v prostoru, omejitve v funkcionalnostih, sinhronizacija pošte, dostop do pošte iz različnih lokacij, pošiljanje pošte, itd. Zato pri Kabiju prisegamo na profesionalno elektronsko pošto. To vam omogočimo z eno izmed dveh storitev: Google G-Suite in Microsoft 365.

Kabi Home Office

Če ne veste, kako vzpostaviti sistem za delo od doma, vam na pomoč priskočimo mi.

Za učinkovito delo od doma smo v Kabiju razvili sistem Kabi Home Office, ki vam ponuja vsa potrebna orodja za delo od doma za vaše podjetje. S Kabi Home Office tako vašo pisarno preselite v vaš dom enostavno in brez padca učinkovitosti.