Novice

Kabi Home office: Rešitev za delo od doma

Kabi Home office: Rešitev za delo od doma

Ustvarite si enake delovne pogoje doma kot v pisarni

Četrtek, 2. april 2020
Posodobljeno: Četrtek, 9. marec 2023

Trenutne razmere zaradi epidemije Covid-19 (koronavirus), so nas prisilile, da spremenimo način našega dela. Nekatere panoge imajo to nesrečo, da so morale zaradi zaprtja poslovalnic, začasno prekiniti svoje delo. Tisti, katere delo je povezano s spletom in spletno trgovino pa imajo v zadnjem obilo dela, saj so se jim spletna naročila povečala do te mere, da ne morejo urediti vse naenkrat v zelo kratkem času, zato tudi tam prihaja do daljših dobavnih rokov. 

Veliko ljudi sedaj dela od doma in zato uporabljajo orodja, ki so jim na voljo (velikokrat so to Office orodja Word, Excel, itd.). Čeprav so to odlična orodja, ki definitivno koristijo pri našem delu, hitro spoznamo, da v veliki meri ne pokrivajo vsega kar potrebujemo za delo.  

Za učinkovito in uspešno delo od doma smo v Kabiju pripravili rešitev - Kabi Home office. Kabi Home office je rešitev za uspešno in učinkovito delo od doma. Rešitev vsebuje vsa orodja, ki jih potrebujete za: 

  • Organizacijo dela v podjetju
  • Organizacijo projektov – projektno vodenje
  • Organizacijo dela zaposlenih – delegiranje nalog, pregled nad delom
  • Sodelovanje med zaposlenimi
  • Evidenca delovnega časa
  • E-Poštar
  • Profesionalna elektronska pošta
  • Rešitev za sestanke – med zaposlenimi in s strankami
  • Varnostne rešitve

kabi home office

Organizacija dela v podjetju

Delo od doma je zahtevno, v kolikor posameznik ni dovolj samodiscipliniran, je lahko delo od doma prava nočna mora, saj doma ne čutimo tistega delovnega vzdušja, ki se ustvari na delovnem mestu. Zato je potrebna v podjetju velika angažiranost in odločenost, da se tudi doma ustvari delovne pogoje, ki bodo omogočale zaposlenim učinkovito delo. Kabi Home office je rešitev v oblaku, kar pomeni, da zaposleni ne potrebujejo posebne programske opreme na svojem računalniku. Vse kar potrebujejo je dostop do interneta in pa napravo, ki omogoča povezovanje s slednjim (računalnik, tablični računalnik, pametni telefon).

Organizacija projektov – projektno vodenje

S pomočjo sistema za projektno vodenje ustvarite popoln pregled nad vsemi projekti v podjetju. Projekti so vezani na posamezne zaposlene – vodje, odgovorne, sledilce, ki morajo poskrbeti, da je projekt uspešno dokončan. Znotraj projekta so posamezne naloge/ opravila, ki jih morajo zaposleni opraviti. Na projektu oz. opravilu so vse pomembne informacije, kaj je potrebno narediti:

  • Kaj je naloga projekta – opis, datoteke, materiali za delo
  • Kdo je odgovoren
  • Kdaj je potrebno to urediti

Znotraj projekta in opravila lahko sodelujoči komunicirajo, si izmenjajo datoteke in opravila. Vse to se dogaja v enem sistemu, kar pomeni, da so vse informacije, datoteke in ostali materiali na enem mestu in dostopni vsem.

kabi-projektno-vodenje

Organizacija dela zaposlenih – delegiranje nalog, pregled nad delom

Opravila so osnova za delo za vsakega zaposlenega v podjetju. V koledarju vidi vsa opravila, ki jih mora opraviti. Opravila so razdeljena glede na dan, uro in glede na projekt. Vsak zaposleni vidi v koledarju samo svoja opravila, za katera je odgovoren. Vodje po navadi vidijo opravila vseh zaposlenih, ker to potrebujejo za delegiranje nalog.  

Vsak uporabnik lahko koledar opravil sinhronizira s svojim koledarjem na mobilnem telefonu

Sodelovanje med zaposlenimi

Sodelovanje je del rešitve Kabi Home office, ki omogoča enostavno sodelovanje med zaposlenimi. Sodelovanje omogoča dodajanje hitrih opravil, beležk in telefonskih klicev. Z drugimi besedami, sodelovanje so digitalizirani post it/ samolepljivi listki oz. beležnice, katere smo pisali na roke in kateri so bili slabo berljivi, ker smo si stvari zapisovali hitro. To je stvar preteklosti, beležnica je sedaj digitalna, vedno dostopna in na enem mestu.

sodelovanje

evidenca delovnega časaEvidenca delovnega časa

Beleženje opravljenega dela je že sestavni del opravil in projektov. Vendar ti merijo porabljen čas samo na določenem opravilu. 

Evidenca delovnega časa omogoča enostavno beleženje delovnega časa tudi takrat, ko zaposleni delajo od doma. Prijava se lahko omeji na lokacijo, kar pomeni da je možna prijava od dela samo na točno določeni lokaciji. 

E-Poštar

E-Poštar je izvrstno orodje za email marketing. Vsebuje vse kar potrebujete od e-maila, SMS, tiskanje pisem, pošiljanje avtomatičnih sporočil, itd. Omogoča enostavno, hitro in cenovno ugoden način za obveščanje potencialnih strank.

e-poštar

Profesionalna elektronska pošta

Elektronska pošta je osnova za poslovanje. Če do elektronske pošte dostopate preko različnih lokacij, naprav, se lahko pojavi težava s preglednostjo sporočil, ne zmožnostjo pošiljanja, … 

V izogib tem težavam sta na voljo profesionalni rešitvi za elektronsko pošto: 

Obe rešitvi omogočata dostop do elektronske pošte kjerkoli ne glede na napravo, ki jo uporabljate.

g-suiteoffice 365

Rešitev za sestanke

Običajen deloven dan je sestavljen iz opravil, nalog, telefonskih pogovorov in sestankov. V primeru, da delate od doma so fizični sestanki nemogoči, vendar zato obstaja rešitev. V sklopu profesionalne elektronske pošte dobite tudi orodji za video sestanke in sicer: 

  • Google Meet
  • Microsoft Teams (bivši Skype for busienss)

Obe rešitvi omogočata: 

  • Sestnake 
  • Konference 
  • Predstavitve 
  • Enostavno deljenje zaslona

google-meet

Varnostne rešitve

Poslovanje na spletu prinaša poleg mobilnosti, neodvisnosti, fleksibilnosti tudi slabe stvari, kot so hekerski napadi in virusi. Da bo delo od doma kar se da varno poskrbimo z dvema rešitvama in sicer: 

Za koga je primer Kabi Home office

Kabi Home office je primeren za vsa mala in sredjne velika podjetja, saj rešitev omogoča celovito delo od doma ne glede na panogo v kateri podjetje posluje. Rešitev je prilagodljiva, kar pomeni, da se jo lahko prilagodi poslovanju posameznega podjetja.

Delo od doma je postalo vse bolj priljubljeno, saj omogoča fleksibilnost in prihranek časa ter stroškov, ki nastanejo z vožnjo na delovno mesto. Za uspešno delo od doma je potrebno uporabiti različne rešitve in orodja, kot so virtualna pisarna, oddaljen dostop, video konference, spletne platforme za sodelovanje, varnostna infrastruktura, virtualni zasebni omrežji in oblačna shramba. Pomembno je tudi spletno sodelovanje ter uporaba orodij, ki lahko povečajo digitalno produktivnost. Za zagotavljanje varnosti podatkov in zasebnosti je potrebno uporabljati ustrezne varnostne rešitve, kot je VPN. Z ustreznimi rešitvami in orodji lahko delo od doma postane enostavno, produktivno in učinkovito ter podjetjem in zaposlenim omogoči konkurenčno prednost na trgu.