Novice

Primer uspešne in učinkovite pristajalne strani

Primeri uspešne uporabe pristajalne (landing) strani

Sreda, 20. februar 2013

Po objavi naše nove storitve pristajalne strani se vas je odzvalo kar nekaj z vprašanjem, kako bi lahko pristajalno stran uporabili na vašem primeru. Zato podajamo fiktivne primere, ki predstavljajo nekaj učinkovitih rešitev.

Pristajalna stran s pred-prijavo
Pripravljate se na objavo novega izdelka, ki ga boste trgu ponudili čez 2 meseca. Podrobnosti o izdelku še ne smete izdati, želite pa si ustvariti pričakovanje med potencialnimi kupci. Preko pristajalne strani objavite vabljivo sporočilo in možnost prijave na obveščanje o izdelku.

Pristajalna stran za vpis podatkov
Za vašo storitev bi želeli ustvariti bazo uporabnikov z razširjenim naborom podatkov (Ime, priimek, naslov, kraj, izobrazba...), ki jih boste lahko v skladu z zakoni o varstvu podatkov uporabili tudi kasneje. Preko pristajalne strani pridobite željene podatke in jih avtomatično zapišete v prenosljivo bazo (npr preko XML, CSV...).

Pristajalna stran za registracijo
V vaš portal (ali spletno trgovino) želite pridobiti čim več novih zainteresiranih uporabnikov. Preko pristajalne strani omogočate uporabnikom, da se neposredno registrirajo v portal, pri tem pa jim podate še informacije in prednosti, kaj z registracijo pridobijo.

Akcijska pristajalna stran
Uporabnikom želite ponuditi različne možnosti popustov, kuponov ali drugih akcij. Uporabnik v obrazec vpiše svoje kontaktni naslov (e-mail, gsm številko...), na naslov pa se mu posreduje kodo ali kupon, s katero lahko koristi ugodnosti v (spletni ali pravi) trgovini.

Nagradna pristajalna stran
Želite pridobiti širok nabor uporabnikov, pri tem pa se zavedate, da jih je potrebno motivirati za vpis. Nagradna pristajalna stran omogoča izpeljavo enostavnih nagradnih iger, kjer uporabnik z odgovorom na vprašanje in vpisom podatkov sodeluje v žrebanju za nagrade. Pri tem lahko povabi tudi svoje prijatelje in tako poskrbi za enostavno širjenje informacij.

Nakupna pristajalna stran
Imate izdelek ali storitev, ki ju želite uspešno neposredno prodati preko spleta. Nakupna pristajalna stran omogoča učinkovito promocijo izdelka ter možnost neposrednega nakupa ali plačila. Prav tako se lahko odločite za testiranje izdelka preko preliminarne nakupne strani, kjer uporabniku omogočite možnost prednakupa in tako testirate, ali je izdelek tržno zanimiv.

Implementacija pristajalnih strani je široka in omogoča različne variacije. Učinkovita pristajalna stran mora imeti jasno izražen cilj, vabljiv dizajn in vsebino ter jasno definirane poti do konverzije (cilja).

Vse pristajalne strani je mogoče integrirati tudi v Facebook. Na ta način dosežete boljšo neposredno vidnost med Facebook uporabniki in njihovimi prijatelji. Dobro zastavljene pristajalne strani lahko dosežejo t.i. viralni učinek ter tako občutno znižajo stroške oglaševanja.

Več o pristajalni strani.