Novice

Spletne strani za nepremičninske agencije in posrednike

Spletne strani za nepremičninske agencije in posrednike

Sreda, 13. julij 2022
Posodobljeno: Torek, 7. marec 2023

Izdelava spletnih strani za nepremičninske agencije je eno izmed področji, za katero smo se v vseh letih poslovanja resnično specializirali. S samim oblikovanjem in izdelavo spletnih strani smo začeli že leta 1994. Leto zatem (1995) smo začeli z izdelavo spletnih strani za nepremičnine, nepremičninske agencije in novogradnje.

Izdelava spletnih strani za nepremičninske agencije je le del nabora storitev za nepremičninske agencije. Smo namreč specialisti za digitalizacijo poslovanja nepremičninskih agencij.

V naši ponudbi najdete celovite rešitve za poslovanje nepremičninskih agencij, kot so:

Posebnost spletnih strani za nepremičninske agencije

Spletne strani za nepremičninske agencije (skupaj s spletnimi stranmi za nepremičnine) imajo dve pomembni posebnosti, ki močno vplivata na zahtevnost same izdelave spletne strani. Te dve posebnosti sta:

  • Vrsta nepremičnine
  • Lokacije

Brez urejenih zgornjih posebnosti je skoraj nemogoče izdelati kvalitetno spletno stran za nepremičnine, saj sta ključni sestavini, ki jih potrebujete.

Urejevalnik nepremičnin

V Kabiju imamo za urejanje nepremičnin oz. nepremičninskih oglasov izdelano specializirano aplikacijo, ki je del Kabi platforme in je v celoti kompatibilna s Kabi CMS sistemom. Urejevalnik nepremičnin omogoča celovito urejanje nepremičninskih oglasov:

  • Vrsta nepremičnin
  • Lokacija
  • Cena
  • Status
  • Opis
  • Slike
  • Podatki o stavbi / nepremičnini
  • Datoteke
  • Tlorisi
  • Kontakt nepremičninskega agenta
  • Itd.

Kakšne spletne strani za nepremičnine poznamo?

V Kabiju imamo za nepremičninske spletne strani pripravljenih več rešitev in sicer:

O spletnih straneh za novogradnje si lahko več preberete v eni izmed preteklih objav.

Vrste spletnih strani za nepremičninske agencije

Za nepremičninske agencije imamo pripravljeni dve možnosti izdelave spletne strani, ki se razlikujeta predvsem v sami zahtevnosti izdelave ter funkcionalnosti:

  • Tipska spletna stran za nepremičninske agencije
  • Unikatna spletna stran za nepremičninske agencije

Kot že napisano, je glavna razlika med obema funkcionalnost in oblikovanje spletne strani, ki posledično vplivata na samo ceno izdelave spletne strani.

Zakaj potrebuje nepremičninska agencija lastno spletno stran?

Včasih dobimo vprašanja, zakaj nepremičninska agencija sploh potrebuje svojo spletno stran, saj so njihovi oglasi že na nepremičninskih portalih.

Prisotnost na nepremičninskih portalih je sicer dobra, vendar potrebuje vsaka nepremičninska agencija svojo spletno stran, saj je to v današnjem času predpogoj za uspešno poslovanje. Lastna spletna stran za nepremičninsko agencijo pomeni visoko stopnjo verodostojnosti, ki je za kupca izjemno pomembna, saj je nakup nepremičnine pomembna in finančno zelo obremenjujoča odločitev, pri kateri želijo kupci sodelovati s preverjenimi in uspešnimi agencijami. Pri tem pa je pomembno, da nepremičninska agencija na spletnih straneh ne objavlja samo svoje aktualne ponudbe, pač pa tudi ostalo vsebino, ki pa naj bo zanimiva za njihovo ciljno skupino. Na lastni spletni strani imate tako lahko vsebine, kot so kontaktni podatki, pogoji poslovanja, cenik, novice, opis storitev, prednosti agencije, mnenja, itd. Če teh informacij nikjer ne boste objavili, ljudje zanje ne bodo vedeli in se bodo obrnili na konkurenco, ki jih ima.

Poleg tega lahko nepremičninske agencije na lastni spletni strani podajo bistveno več informacij o sami nepremičninski ponudbi, ker niso omejeni s pravili (prikaz fotografij, število fotografij, prikaz datotek, video posnetkov, seznamom prostorov, itd.) in prostorom, kot so na spletnih portalih.

Zelo pomemben podatek je tudi, da ima na lastni spletni strani nepremičninska agencija predstavljeno samo svojo ponudbo nepremičnin, s čimer se zmanjša možnost, da bo obiskovalec po ogledu oglasa preskočil na oglase drugih nepremičninskih agencij.

Spletna stran in CRM

Najuspešnejše nepremičninske agencije pri svojem poslovanju uporabljajo še CRM za nepremičninske agencije. V Kabiju smo zato povezali naše spletne strani z našim CRM sistemom za nepremičninske agencije Agent1.

Spletna stran in CRM Agent1 sodelujeta z roko v roki. Vse konverzije (izpolnjeni obrazci, itd.) se nabirajo v CRM-ju kot povpraševanja, ki so povezana s prodajnim procesom. Agencije tako vidijo v vsakem trenutku, koliko povpraševanj imajo, na kateri stopnji prodajnega procesa se nahaja kupec, koliko poslov so realizirali v preteklem obdobju, itd. Nepremičninske agencije preko CRM sistema upravljajo s celotno nepremičninsko agencijo – od vodenja agentov, strank, do vodenja prodaj, upravljanja s ponudbo nepremičnin, upravljanja s povpraševanji, vodenjem internih projektov, itd.

S povezano spletno stranjo in CRM sistemom se poveča stopnja digitalizacije poslovanja nepremičninske agencije.

CRM se lahko uporablja tudi z mobilnih naprav, tako da imajo agenti dostop do informacij od povsod.

Zaključne misli

Spletna stran je izjemno pomembna za vsako podjetje, še posebej za nepremičninsko agencijo. Nepremičninske agencije poslujejo v branži, kjer se večina kupcev (ali prodajalcev) znajde enkrat ali dvakrat v življenju, saj je nakup nepremičnine izjemno pomembna življenjska in finančna odločitev. Kupci in prodajalci želijo sodelovati s preverjenimi ter verodostojnimi agencijami, ki jim bodo olajšale pot do prodaje ali nakupa nepremičnine.

V primeru, da želite izdelati novo spletno stran za nepremičninsko agencijo, ali pa prenoviti staro, smo vam na voljo mi. Z več kot 27 letnimi izkušnjami s poslovanjem nepremičninskih agencij in mnogo uspešno zaključenimi projekti, vam pomagamo pri celoviti digitalizaciji poslovanja in izdelavi spletne strani, ki prodaja.