Novice

Razlika med agencijo in podjetjem

Razlika med agencijo in podjetjem

Primer - razlika med marketinškim podjetjem in marketinško agencijo

Torek, 14. maj 2019
Posodobljeno: Četrtek, 9. marec 2023

V vsakodnevnem pogovoru, definiciji marketinško podjetje in marketinška agencija, nikoli ni bila preveč pomembna tema. Povsem drugače pa je to v poslovnem svetu.  

To se odraža pri iskanju. Ljudje največ informacij pridobimo na spletu, zato je pomembno, da je naše podjetje dobro predstavljeno. Predvsem pa, da predstavitev naše dejavnosti odraža tisto, kar delamo in s čimer želimo pritegniti nove stranke.  

Zaradi tega je pomembno, da se zavedamo razlik, kot je npr. Razlika med marketinškim podjetjem in marketinško agencijo. 

Ta primer bo služil temu, da skrbno razmislite kaj potrebujete, predno se lotite iskanja na spletu. 

Marketinško podjetje 

Marketinško podjetje je zelo podobno odvetniški pisarni. Za odvetniško pisarno si predstavljamo, da tam delajo pravniki, ki so specializirani za določene vrste pravnih področij. 

Podobno je z marketinškim podjetjem. Marketinško podjetje sestavljajo tržniki, ki so specializirani za eno ali dve področij marketinga. 

Primer – specializirano PR podjetje je sestavljeno iz PR specialistov. PR podjetje pomaga naročnikom pri boljšem komuniciranju z javnostjo. Takšno podjetje pa po vsej verjetnosti ne bo imelo npr. oddelka za izdelavo spletne strani, za spletno oglaševanje, itd. 

Marketinška agencija 

Marketinška agencija za razliko od marketinškega podjetja ponuja večji nabor marketinških storitev, s katerimi pomaga pri implementaciji marketinške strategije v poslovanje podjetja. 

Po navadi ima marketinška agencija različne posameznike, ki se ukvarjajo s točno določenim področjem. Vsi te posamezniki pa delujejo kot celota, da podjetju pomagajo doseči načrtovan cilj. Primer, najamete marketinško agencijo, ki vam bo pomagala zgraditi prepoznavnejšo blagovno znamko. V marketinškem podjetju bodo za dosego cilja uporabili več različnih orodij oz. posameznikov npr: SEO, socialna omrežja, izdelava spletne strani, spletno oglaševanje, newsletter sistem, itd. 

Razlika 

Eno od razlik med marketinško agencijo in marketinškim podjetjem je v tem, da je marketinška agencija sestavljena iz zaposlenih, z različnimi znanji in različnim delom, ki delujejo v okviru enega podjetja. 

V podjetju Kabi smo prerasli okvire “podjetja”. Postali smo agencija za poslovanje podjetij.